Esmé Wiegman: Wat weet 2de kamerlid “van pijn bij slachten van dieren?”

Esmé Wiegman, lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie.

 

Rituelen ideen moeten ondergeschikt zijn ten behoeve, van het pijnlijden van dieren tijdens de slacht.

O.D.B.ned stuurde dit bericht naar de Weblog  van Marianne Thieme

Mevrouw  M. Thieme,

Volgens, Wiegman als enig Kamerlid aanwezig bij kosjere slacht maandag 27 juni 2011 09:40 was het niet dringen aan de poort van het slachthuis Amsterdam maandagmorgen. Vrijwel alle uitgenodigde kamerleden lieten het afweten. Esmé Wiegman stond er wel. “Ik heb het nu met eigen ogen gezien. De kosjere slacht gebeurt zorgvuldig, snel en professioneel”, constateert Wiegman, lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie. Zij reageerde als één van de weinige kamerleden op de uitnodiging van de Joodse Gemeente Amsterdam om de kosjere slacht – de sjechieta – te komen bekijken op het abattoir in Amsterdam.

Maar is Esmé een beroeps deskundige op het gebied van slachten? Wat weet zij van pijn ervaring bij het slachten? We kunnen ons alleen  inbeelden van wat voor leed een dier ervaart tijdens het open snijden en het tijdstip van het overlijden.

Voorop gesteld dat men in het slachthuis misschien het leed van een dier zoveel mogelijk wil beperken? Zal onaangekondigd een ritueel slachthuis bezoeken waarschijnlijk een andere indruk geven dan bij  uitnodiging. Een beetje naïef lijkt het dan ook wel te zijn als je Wiegmans reactie leest.

Wat te doen, om er nu eens achter te komen wat een leed een dier overkomt als het geslacht word, is om de pijn te doen meten.  Als je uitgenodigd word om een rituele slachting van een dier bij te wonen. Wil men daarmee zeggen dat zij daar zorgvuldig mee omgaan ter wille van het dier. Het zou hun dan ook sieren om het voortouw te trekken om een onafhankelijk onderzoek te doen starten om de pijn bij dieren te meten.

Het is al mogelijk om pijn bij mensen te meten. Door een onderzoek  bijvoorbeeld,  nu te starten bij dieren om vast te stellen dat pijn te meten is. Is het beter om te verdoven bij slachten in afwachting van een officieel bericht dat pijn bij dieren te meten is.

Met vriendelijke groet,

J.Buitendam

__________________________________________________________________

Een gedachte over “Esmé Wiegman: Wat weet 2de kamerlid “van pijn bij slachten van dieren?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.