De de laatste 11 handelsdagen zijn wederom zeer volatiel

Amsterdam Beursplein 5


De de laatste 11 handelsdagen zijn wederom zeer volatiel

 

Financiële wereld crisis

 

Amsterdam 11 augustus 2011 

Het was Frankrijk die deze week als eerste land de diepe stilte doorbrak over de enorme financiële schuld van de Amerikanen. Geen een van de mega financiële Europese reuzen, landen als Duitsland sprak over de schulden problemen van de VS, en onthield zich van enig commentaar.

Op het Damrak zijn wederom de aandelenkoersen maandag 8 aug gekelderd in reactie op de verlaging van de kredietstatus van de VS. Beleggers waren ook bezorgd vanwege de Europese schuldencrisis. Het AEX-koersgemiddelde verloor per saldo 4,4%. Het was de elfde achtereenvolgende dag dat de beurs lager sloot. AEX verloor hier mee enkele miljarden.  

Woensdag 10 aug veerde de beurs in Amsterdam weer wat op, de verliezen leken gedeeltelijk goed gemaakt te worden en later op de dag zakte de indicator onder de 280 op 277,27 er werd paniekerig gereageerd door beleggers want de onzekerheid werd gevoed door geruchten van nieuwe zorgen over Griekenland en geruchten over een degradatie van de AAA-status nota bene van Frankrijk.

  

New York Wall Street

Ook de beurzen woensdag 10 aug in Amerika op Wall Street,  Dow Jones,-4,62% Technologiebeurs Nasdaq,-4,06%  begonnen met winst en zagen door de financiële problemen van de Europese landen later in de middag hun winst verloren gaan. Het is een wisselwerking want de Dow Jones en Nasdaq zijn eind van de beursdag in de min gesloten wegens nieuwe zorgen over de schuldencrisis in Europa en het effect op de Amerikaanse economie.

Maatregelen
De G7, de groep van 7 rijkste landen van de wereld, hebben aangekondigd alle noodzakelijke maatregelen te zullen nemen om de rust op de financiële markten te bewaren. Ook de Europese Centrale Bank (ECB) heeft aangekondigd op een daadkrachtige manier op te treden om de onrust op de financiële markten te temperen. De ECB gaat staatsobligaties opkopen van Europese landen. Deze landen worden in de verklaring van de ECB niet bij naam genoemd, maar vermoedelijk gaat het hierbij om staatsobligaties van Spanje en Italië en als de geruchten waar zijn zal Frankrijk er misschien ook niet aan ontkomen.

Het is tot nog toe niet bekend wat men voor een oplossing heeft in Europa om deze onzekere financiële markten te doen stabiliseren. Maar een ding is zeker men moet veel haast maken anders verdampen de financiële markten weer op een ernstige manier. Met als gevolg een mogelijkerecessie.

______________________________________________________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s