Groningse advocaten frauderen

Groningse advocaten frauderen hun salaris bij elkaar

Hoe komt dat toch, dat advocaten steeds meer negatief in het nieuws komen.

Ja eigenlijk moeten we kijken waar het probleem begonnen is.

Zaterdag 13 augustus 2011

Deze advocaten werken voor clienten die een toevoeging aanvragen bij de Raad voor de Rechtsbijstand.

De Raad voor de Rechtbijstand betaald een advocaat 800 tot 1000 euro om een zaak te behandelen.

Nu weer in Groningen hebben advocaten de boel geflest men heeft gefraudeerd. Per advocaat mogen ze 250 zaakjes standaard procedures behandelen per jaar om mensen die arm zijn “bijstandsniveau“ te kunnen bijstaan.

Het blijk dus dat veel mensen heden ten dagen toevoegingen aanvragen voor rechtshulp. Dat komt door het systeem, je glijd in Nederland als het je tegen zit bijvoorbeeld door ontslag in het putje en je bent al heel snel iemand die gebruik moet maken van de socialebijstand. Dus je ontkomt er niet aan je hebt rechtsbijstand nodig omdat je bijvoorbeeld je financiële verplichtingen niet meer na kan komen.

Een gewone doorsnee advocaat vind het normaal als hij per uur tussen de 250/300 euro opstrijkt. Dus is de vergoeding van de Raad voor de Rechtsbijstand niet voldoende. Ja dan ga als advocaat creatief worden om toch een redelijk jaarsalaris bij elkaar te harken.

http://www.rvr.org/

Je kunt zeggen de Raad voor de Rechtsbijstand werkt het in de hand dat advocaten frauderen. Of je kunt je afvragen of de heren advocaten hier in dit kleine Nederlandje niet veel te veel honorarium vragen voor hun werk als prodeo advocaat.

Ja het is mis gegaan toen de burgers geen aanspraak meer konden maken op rechtsbijstand, dat heeft er natuurlijk in grote maten voor gezorgd dat heel veel burgers niet meer naar de rechter konden stappen om hun recht te halen. En dat betekende dat veel advocaten aanzienlijk minder zaken te behandelen kregen.

 

Nu heb je geen recht meer op juridische bijstand, als je met een job een salaris verdiend boven 24.600  euro per jaar.

Heb je een advocaat nodig als je schade vergoeding bijvoorbeeld eist in een zaak. En je moet de advocaat zelf bekostigen.

Dan staat je in Nederland een teleurstelling te wachten en je zeer bedrogen uit komt als je weet wat rechters beslissen over het uit te keren bedrag. Het zijn schandalig lage bedragen.

Dan is vaak de advocaat de lachende derde. Die verdiend het meest aan de aangenomen zaak. Het salaris van een advocaat is na verhouding van de cliënt behaalde resultaten veel te hoog.

Dus 2 zaken spelen een negatieve rol dat is de rechter in Nederland die in opdracht van de overheid in zijn uitspraak zeer lage schade vergoedingen geeft, en ten 2de de advocaat zijn salaris is exorbitant hoog. De verhoudingen zijn totaal zoek.

_______________________________________________________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s