Scepter burgemeester Verver overweegt om Nederland te verlaten snik

Burgemeesters en andere ambtelijke functionarissen die dienst doen voor stadhuizen, gemeenten bedrijven, en ook onder anderen rechters worden niet gecontroleerd op hun functioneren en nevenfuncties.

Ambtenaren in Nederland hebben te veel macht, ambtenaren die teveel macht hebben, daar gaat het op den duur fout mee, en plaatsen zich zelf buiten de maatschappij en dienst verlenen de burgers niet meer.

Een verslag van burgemeester die de fout in ging. 

Ex-burgemeester Verver van Schiedam overweegt te emigreren uit Nederland.

 

De koffers staan al klaar

Wilma Verver,

twee maanden geleden opgestapt als burgemeester van Schiedam na beschuldigingen van machtsmisbruik, overweegt te emigreren. Dat is wat de ex-bestuurder (VVD) vanmiddag het nieuws in bracht.

W.Verver meld dat de aanhoudende beschuldigingen en negatieve publiciteit over vriendjespolitiek en corruptie niet langer te kunnen verdragen: Het is slopend, zoveel kritiek mijn gezin en ik al maanden over ons heen krijgen. Beschuldigingen en nog eens beschuldigingen. Men wil mij onder de groene zode stoppen en voorkomen dat ik ooit weer boven verschijn.

Vorigenweek vrijdag was het rapport van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) verschenen waarin staat dat Verver regelmatig partijdig en niet onafhankelijk handelde. Verver verwerpt die conclusies. Ze zegt dat het onderzoek van BING niet deugt.

Ze beroep zich ook op het feit dat dat de directeur van BING, accountant Jaap ten Wolde, in het verleden negatief is beoordeeld schriftelijk berispt door het College van beroep voor het bedrijfsleven omdat hun onderzoek toen niet deugde.

Dat mag dan misschien zo wezen en dat is iets om over na te denken. Maar het neemt niet weg, dat deze mevrouw nu alleen maar aan het janken is, en heeft zelf nog helemaal niets negatiefs over haar eigen functioneren gezegd. Zelfreflectie heeft ze blijkbaar niet op haar agenda staan. Ook het feit dat ze zelf ontslag heeft genomen is zwak. Je mag toch verwachten  van een burgemeester als ze geen schuld heeft dat ze terug vecht.

Maar nu komt het, als haar wethouders aanblok opstappen wat dus gebeurd is, dan moet er toch wel iets van waar zijn. Het integriteitsonderzoek is blijkbaar geaccepteerd door de wethouders. Hebben hun nog wel zicht op wat wel goed en niet goed is? blijkbaar wel.

_________________________________________________________________


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s