Griekse staatsbegrotingsbureau timing schuld analyse niet slim

Evangelos Venizelos

Griekenland is controle over schuld kwijt”

De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos is donderdag ernstig in verlegenheid gebracht door de publicatie van een alarmerend rapport van het recent opgerichte Griekse staatsbegrotingsbureau. Volgens het interne rapport heeft Griekenland de controle over zijn staatsschuld verloren.

Volgens het begrotingsbureau heeft Griekenland over de eerste 7 maanden van dit jaar al een begrotingstekort van 15,5 miljard euro opgebouwd. De doelstelling voor het hele jaar is 16,68 miljard euro.

Juist op het moment dat de Griekse regering overleg voerde met vertegenwoordigers van de EU, het Internationaal Monetair Fonds IMF en de Europese Centrale Bank ECB bracht het begrotingsbureau het rapport naar buiten. Alle verantwoordelijke internationale organisaties weten op welke manier macro-economischeen fiscale rapporten worden samengesteld, gecontroleerd en gepubliceerd. Het is duidelijk dat het begrotingskantoor die kennis, ervaring en verantwoordelijkheid nog mist, aldus een boze Venizelos.

Dit nieuwe begrotingskantoor voldoet nog niet aan het Griekse allerdaagse corruptie systeem en zegt gewoon hoe Griekenland er voorstaat. Ja daar had de Griekse minister even niet op gerekend. Verlopig hebben de Grieken met al die miljarden wie ze gekregen hebben alweer een extra schuld van 15,5 miljard opgebouwd tot en met september. Men gaat van 16,68 miljard extra gemaakt schuld uit dit jaar, maar naar alle waarschijnlijkheid komt men daar wel bovenuit. Inclusief  4.2 miljard aan goud wat ze in gekocht hebben.

Griekenland komt daarmee op 111,506 ton goud. Ja, u leest het goed: volgens het IMF zijn de goudreserves van Griekenland toegenomen. Volgens het (IMF) is er twee maanden geleden grote hoeveelheden goud opgekocht door Griekenland, waarmee het momenteel een van de grootste kopers van goud is dit jaar. Griekenland bezit nu als insolvabel land ruim 111 ton goud met een marktwaarde van € 4,2 miljard                   ________________________________________________________
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s