De “verenigde staten“ van Amerika voor hoe lang nog.

 Rellen bij premièrefeest Hollywood

Amerika eens het machtigste land van de wereld op economisch gebied.

Is door allerlei oorzaken zo goed als failliet. Is het begonnen met het neerhalen van het economisch hart in New York of moeten we het zien dat er op binnenlandse politiek veel aan te merken is. Een feit is dat het inzetten van het Amerikaans leger een giga vermogen heeft gekost de afgelopen jaren. De laatste objectieve schatting voor de oorlogen in Afghanistan en Irak bedraagt tussen de 3,7 en 4,4 biljoen dollar.

Nu dat er zoveel mensen zonder werk zitten en de benodigde inkomsten daardoor mislopen betekend drama. Ook de mensen die een goede tot zeer goede boterham verdiende zijn nu ook slachtoffer van de malaise in Amerika.

Deze catastrofe is zich al een paar jaar aan het uitbreiden. Hoe lang moet het nog duren voor dat de Amerikanen het niet meer pikken. Hoelang kan de overheid stand houden. Als er op korte termijn geen klein beetje licht aan het eind van de tunnel in zicht komt, zullen er wel eens onlusten kunnen ontstaan en mogelijk plunderingen. Is het een kwestie van tijd? En gaat men in de toekomst praten over afsplitsing van staten?

_________________ONRECHTDATABANKBUREAU.NED ________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s