Kabinet eens over bankenbelasting

Minister Jan Kees de Jager van Financiën

Kabinet eens over belasting heffing banken

Dat betekend dan in wezen dat de burger een sigaar uit eigen doos krijgt, want wie gaat deze belasting dan betalen, natuurlijk niet de banken. Men zal aanstaande  ongetwijfeld extra geld gaan berekenen voor hun banken service. Om spaarders een bankgarantie te geven.

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet is het vrijdag eens geworden over een bankenbelasting die in de loop van volgend jaar wordt ingevoerd. De plannen gaan nu voor commentaar naar de Raad van State, zei minister Jan Kees de Jager van Financiën vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Het kabinet was het begin juli al eens over de hoofdlijnen van de bankenbelasting, die in het eerste jaar 300 miljoen euro moet opleveren, maar daarna structureel meer. De afgelopen maanden overlegde De Jager met de Nederlandse banken. De belasting zal worden geheven over de risicodragende schulden van een bank.

Het eigen vermogen van de banken valt onder de strengere regels van het zogeheten Basel III-akkoord. Banken krijgen volgend jaar ook een speciale heffing van in totaal ongeveer 400 miljoen euro per jaar. Dat geld gaat in een fonds voor het zogeheten depositogarantiestelsel. Dat garandeert dan de spaartegoeden bij Nederlandse banken tot 100.000 euro.

_________________ONRECHTDATABANKBUREAU.NED ________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s