Expert: aanpak grove topambtenaar te slap

Top dictator in de rol als directeur van de dienst Dienstverlening en Facilitair Management (DFM) ambtenaar Maessen moet een verbetertraject’ volgen om te leren beter te kunnen praten met zijn ondergeschikten.

Maar is iemand zijn karakter om te vormen naar jaren van stelselmatig schofferen en intimideren, een cultuur van angst, groot personeelsverloop en een hoog ziekteverzuim  van personeel gecreëerd heeft door middel van een verbetertraject?

Wie geloofd dat

Als wat er over hem gezegt word waar is, waarom dan geen ontslag geven. Hoe dom kan je zijn die het voor het zeggen hebben bij de Gemeente Amsterdam. Hoe houd je een ziek bedrijf in stand.

De maatregelen tegen de Amsterdamse topambtenaar Maessen die zich schuldig maakte aan intimidatie van zijn personeel, zullen niet helpen. Dat zei hoogleraar bestuurskunde Hans van den Heuvel, specialist op het gebied van integriteit, gisteravond in de actualiteitenrubriek EénVandaag.

Naar aanleiding van het onderzoek dat de gemeente instelde naar het gedrag van de topambtenaar besloot het college dat deze een ‘verbetertraject’ moet volgen om de communicatie met zijn medewerkers te verbeteren. Maessen kreeg ook een directeur naast zich geplaatst die rechtstreeks rapporteert aan gemeentesecretaris Henk de Jong, de hoogste ambtenaar op het stadhuis.

Van den Heuvel zei in de uitzending geen vertrouwen te hebben in beide maatregelen van het college. ‘Alles blijft in wezen toch bij het oude. (…) Het helpt het echte probleem niet oplossen.’

(Bron Het Parool)

________________ONRECHTDATABANKBUREAU.NED ________________

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s