Beetje tegenstrijdig is die Occupy-demonstraties in Nederland en Europa wel?

Want dure rommelproducten uit China kopen betekend dat niet, je eigen glazen ingooien?

Banken neem een voorbeeld aan de ASNbank de bank van de toekomst

Occupy-demonstranten hebben kritiek op jullie macht van de banken, de inhaligheid van bedrijven en de in hun ogen falende politieke elite. Dat mag dag juist zijn. Kies daarom voor de http://www.asnbank.nl/

 Actievoerders in Amsterdam. ANP

Maar Occupy-demonstranten we kopen o/a wel met zijn allen producten uit de lagelonenlanden lekker goedkoop toch? 

Maar goedkoop is duurkoop.

De Chinese economie is al een lange tijd booming waarom, omdat de Europeaan o/a nu eenmaal producten zo goedkoop mogelijk wil aanschaffen. Alle waren naar zijn geld. Dat er fabrieken, bedrijven moeten sluiten in Europa en de VS en daardoor gedwongen ontslagen vallen, daar ligt de consument niet wakker van.

Een land in Azië die Europese producten produceert maar niet echt weet hoe dat moet. Daar in tegen is Japan veel verder in het maken van Westerse artikelen en levert ook veel betere kwaliteit, maar zit al lange tijd in zwaar economisch noodweer. China dus, heeft niet genoeg kennis.

En heeft geen gekwalificeerde vakmensen genoeg om een echte concurrent te zijn van de landen in Europa en Amerika die de producten uitvinden en al reeds lange tijd uitgevonden hebben en die in de hele wereld gebruikt worden. En kunnen dus ook de nodige kwaliteit niet leveren, daar is de Chinees nog lang niet aan toe.

Dan zullen ze toch meer en beter moeten spioneren in Europa en Amerika. En les moeten geven aan hun bevolking naar de kwaliteitsnormen van de Europese bedrijven. Maar de realiteit is dat men nu een van de grootste markten is, met producten die doorgaans slecht van kwaliteit  of slecht voor de gezondheid zijn. Azië met name China loopt 10tallen jaren achter op de minst zwakke economische landen die producten ontwikkelen en vervaardigen in Europa.

Ook zie je het in de luchtvaart men heeft geen eigen piloten althans niet genoeg. De meeste piloten die vliegen voor Chinese luchtvaart maatschappijen zijn van Westerse afkomst. China heeft nu nog twee grote troeven in handen, goedkopen arbeidskrachten en de Yen die voor de export zeer gunstig is. Amerika heeft reeds al een Wet aangenomen om tegen deze Yen positie, iets te kunnen ondernemen om de Amerikaanse export te stimuleren in de toekomst.

Het is een kwestie van tijd en hopelijk duurt het niet te lang meer dat de echte vakmensen in het Westen weer de gelegenheid krijgen om het werk dan ook weer op te pakken. Dan moet de Chinees weer gewoon pas op de plaats maken.

_________________ONRECHTDATABANKBUREAU.NED ________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s