Met Grieken zaken doen hoe gaat dat nu.

Zien  de Grieken  de oppergod Zeus zijn zoon Hermes als hun voorbeeld. 

Griekenland, Byzantijnse land  met corruptie en criminaliteit in overvloed. De EEG heeft toen al reeds in het verleden de poorten voor hun geopend om toe te treden. Maar waarom, was het de EEG toen niet bekend wat de mentaliteit is in hun wereld van geld en handel. Als het om betrouwbaarheid gaat is er weinig te melden als je  informatie je zoekt  is het niet te vinden.

Griekenland  mag dan een leuk vakantieland zijn, maar als je er woont dan verdwijnt dat speciale vakantie gevoel en sfeer wel. En word je wakker in de werkelijke wereld dat Griekenland is.

Een Nederlandse journalist vertrok naar Lesbos. En beschrijft zijn ervaringen met de Grieken,

De Romeinen vonden toen ook de Grieken onbetrouwbaar

Natuurlijk kent het leven in zo’n Egeïsch stadje ook ergernissen. De Romeinen zeiden al dat de Grieken onbetrouwbaar zijn in zaken en dat is zeker mijn ervaring. Een Noorse man die ik onlangs ontmoette zag bij een makelaar voor 15.000 euro een bouwval te koop die hij graag zou opknappen. Zijn keurige openingsbod bedroeg 12.500. Wie schetst zijn verbazing dat de eigenaar glashard beweerde dat de vraagprijs alsnog 20.000 bedroeg. De Noor vroeg mij of dat normaal was. Jazeker, moest ik uit ervaring bekennen. Zwart-op-wit betekent voor Grieken niets. Dit exemplaar moet onbeschaamd gedacht hebben: Noren zijn rijk, hier moet ik een slaatje uit slaan.

Grieken heronderhandelen altijd alles, loerend op het moment dat de tegenpartij in wanhoop de handdoek in de ring werpt. Dat EU en IMF dat alsmaar niet doen, moet de Griekse ministerraad danig in verwarring hebben gebracht.

Kan een land dat zo corrupt is en al eeuwen zo leeft zich nu nog aan passen dan?

Wat staan we te wachten als we nog meer Byzantijnse of Oost Orthodoxe) landen erbij krijgen zoals, Bulgarije en Roemenië. Servië wil ook graag om niet te praten van Oekraine. En als Albanezen, Bosniers en Turken ook toetreden is de kracht totaal verdwenen uit de EU. Maar laten ze het zo ver komen. Zijn er mensen binnen de EU die overzicht hebben op de toekomstige ontwikkelingen? Dat is de vraag.

 

__________________ONRECHTDATABANKBUREAU.NED ________________

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Met Grieken zaken doen hoe gaat dat nu.

  1. So you heard a story about this guy from Norway, then you have also a story, and you go and generalize this about the whole country. Then you say about the Romans what they thought about the Greeks…Your research and arguments are very poor my friend…..The way you express your opinion is very close to racism…Somebody told you something and you go and paint one country with the same colour…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s