O.D.B.ned: Afrikaners vrezen volkerenmoord op de dag dat Nelson Mandela overlijd

 

Monument ter nagedachtenis van de vele duizenden plaasmoorde

Zuid Afrika

De boerengemeenschap vrezen voor de toekomst.

Erfaanvallen in Zuid-Afrika zijn aanvallen, berovingen en moorden op boerderijen. De Zuid-Afrikaanse boerengemeenschap heeft hiermee sinds de afschaffing van de Apartheid te maken. Het gaat om duizenden moorden per jaar.

Er doen in Zuid-Afrika geruchten de ronde over “Uhuru”, dit betekent vrijheid in het Swahili, maar wordt in extreem-rechtse groepen ook vertaald met “Nacht Van De Lange Messen”, de nacht na het overlijden van oud-president Nelson Mandela. In die nacht zal – volgens de geruchten – de zwarte bevolking de blanke bevolking aanvallen. Maar tegelijkertijd drijven andere Afrikaners de spot met dit soort geruchten.

Het is duidelijk dat racistische en politieke motieven aan de grondslag liggen van deze moorden en dat er een zekere systematiek achter zit die kenmerken vertoont van volkerenmoord, omdat er slechts één bevolkingsgroep systematisch het mikpunt is van deze terreur, namelijk de blanke Afrikaner boeren. In Zuid-Afrika zijn door deze aanvallen en moorden grote beroering en angst ontstaan. Democratische oppositiepartijen doen er alles aan om hun regering te bewegen iets te ondernemen tegen deze gruwelijkheden. De oprichting van een onderzoekscommissie en de belofte om tegen 2009 50.000 reservisten in te zetten om de veiligheid van de boeren te garanderen, zijn voorlopig de enige, maar niet-effectieve inspanningen ter zake.

https://onrecht.wordpress.com/2011/11/04/nelson-mandela-is-een-nobel-prijs-winnaar-voor-de-vrede-maar-hij-zingt-over-het-doden-van-blanke-zuid-afrikanen/ https://onrecht.wordpress.com/                      

                                                                               ONRECHTDATABANKBUREAU.NED

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s