Hoe een wetboek veranderde in een schikkingsboek

Het Nederlands wetboek is in vele opzichten zijn doel voorbij gestreefd.

De dienstverlenende sector, de Nederlandse heeft om wat corecties gevraagd in het verleden aan de regering. Men wilde af van de 100 % aansprakelijkheid. De rijke dienstverlenende bedrijven wilden af van hun verantwoordelijkheid en hun plicht om de burgers van dit land uit te betalen wat de polis bevestigd. Schikken was het nieuwe idee van de dienst verlenende kopstukken, ja dat dat was een goed plan dan kunnen we wel de helft van de te betalen schade vergoeding in mindering brengen. Oke zo gezegd zo gedaan dat gaat in de toekomst gebeuren. De overheid is akkoord gegaan dus  hebben we de rechtsgang ook mee. Vele mensen zijn op deze wijze ernstig benadeel door deze zet van verzekeraars.

Rijker zijn de dienstverlenende bedrijven ervan geworden dus meer garantie voor eigen belang, salarissen personeel en de heren en dames die de dienst uitmaken binnen die bedrijven. Het is dus een eenzijdig verhaal. De machtige bedrijven kunnen doen en laten wat ze met hun cliënten willen doen.

Particulieren hebben niets in te brengen. Als de papier winkel aan de gang is gegaan tegen de verzekeraar gaat men richting schikken en dat is even schrikken voor de rechtzoekende. Advocaten die voor je werken doen je ook geloven dat er een goede schade vergoeding uit te halen valt maar op het beslissende moment komen ze met een slap briefje aan dat er niet meer uit te halen valt.

Ook advocaten spelen dit spel mee en de niets vermoedende cliënt word bij de neus genomen. Wat dus ontzettend achterbaks en volkomen fout is is dat de cliënt bakken met geld betaald aan de advocaat omdat clientèle jaren lang moet procederen doel om een acceptabele schade uitkering te verwezenlijken. En de cliënte tenslotte een schade uitkering uitgekeerd krijgt die de kosten van een advocaat nauwelijks dekt.

Dit gebeurd dus in Nederland, het is typisch Nederlands,- fout en netjes gezegd onbehoorlijk gedrag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s