laffe Nederlanders

Schijters zijn we. Mensen die zich verstoppen achter regeltjes. Die vrijheid van meningsuiting mompelen. Erbij willen horen. Stoer willen zijn. Maar ja, wat kun je anders verwachten dan schijnheiligheid in het land waar iedereen ná de oorlog in het verzet heeft gezeten? Zo’n meldpunt tegen overlast van Oost Europeanen past naadloos in onze cultuur en traditie van mensenhandel (VOC mentaliteit), kopgeld (jodenvervolging) en kliklijn Anoniem (waar doet de buurman het van?!).
De Nederlander is het prototype van de laffe bange mens. Die voor 2,50 gulden zijn joodse buurman de dood instuurt. Het is pure window dressing dat we verbolgen doen over de website waar je kunt klagen over oost Europeanen. Waarom ‘schamen’ we ons voor onze cultuur en traditie van uitsluiting? Bovendien zijn het woorden, geen daden waarmee fijne landgenoten zich kunnen beklagen over buitenlanders. Geen wonder dat premier Rutte zich niet distantieert van de PVV. Vrijheid van meningsuiting über alles.

Maar toegeven dat we Nederland het liefst blank en van vreemde smetten vrij willen houden? Dat die buitenlanders, of je ze nou allochtoon noemt of niet, hier gewoon niet horen? Nee, om te discrimineren moeten we ons in allerlei bochten wringen. Omdat we een beschaafd land zijn. Maar O! Dilemma! Niet discrimineren is strijdig met vrijheid van meningsuiting. Gelukkig mag je in het poldermodel tóch alles zeggen en óók discrimineren. Zolang je de daad niet bij het woord voegt en mensen uitsluit op basis van uiterlijk of raciale kenmerken.

En terecht. Prima dat iedereen maar van alles mag, kan en wil zeggen. Fijn dat we in een liberaal land wonen waarin dat wordt toegejuicht. Wél bizar dat iedereen maar denkt dat vrijheid van meningsuiting eenzijdig is, dat discriminerende uitspraken en daden niet tegengesproken mogen worden. Nee, ik ben blij dat de PVV het meldpunt Oost Europeanen heeft ingesteld. DANK! PVV dat jullie het mogelijk maken NSB’ers op voorhand te kenmerken! En DANK! Dat jullie rekening houden met de Nederlandse volksaard: laf. Want je naam en persoonsgegevens achterlaten bij je klacht, nee, daar beginnen ze bij de PVV niet aan. Dat ging in de Tweede Wereldoorlog toch beter bij het kopgeld. Keurig noteren en bonnetje tekenen voordat je die 2,50 gulden in ruil voor een ten dode opgeschreven Joodse buurman mocht meenemen.

Gelukkig zijn de tijden veranderd. Het is euro om euro in plaats van oog om oog. In het oosten van Europa weten ze wel raad met ons soort mensen: Polen boycotten de Tulpen, Turken de Renaults. Discriminatie is géén alleenrecht van West-Europeanen.

(Bron: Metro)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s