ODBned: Immateriële schade is het verdriet, de pijn en het verlies aan levensvreugde

 Smartengeld

Door onderzoek te doen wat het leed is van een mens “een kind“ in geval van seksuele verkrachting dus misbruik te zijn. En daarna een immateriële schade vergoeding te bepalen met daaraan een geld bedrag gekoppeld. Zou eigenlijk een eerste betaling moeten zijn en niet een definitieve einduitkering. Aangezien niemand weet hoe een kind zich daadwerkelijk gaat ontwikkelen in pubertijd en in een later stadium.

Kwaliteit van leven

De verkrachting en de trauma die heel diep zit bij de slachtoffers kan in pubertijd of later,- mogelijk veel problemen met zich zelf krijgen, zo ernstig dat de personen mogelijk in verval kan raken en zelfs in een isolement terecht kan komen. Wat kan betekenen dat hij of zij ernstig psychisch in de problemen komt en ziekte wet als gevolg en mogelijk ontslag bij de werkgever.

Dat betekend een tweede traumatische periode die mogelijk zwaarder word ervaren dan de eerste omdat het bewustzijn veel meer ontwikkeld is bij de slachtoffers. I.v.m ontslag zal een slachtoffer diep geraakt worden in zijn emotie en finaciele situatie.

Dan is de tijd aan gekomen om  een de tweede immateriële schade vergoeding te gaan bepalen anders word (het) of de slachtoffers dubbelt gestraft.

En daar moeten slachtoffers vanaf van dat achterlijk systeem in Nederland. Slachtoffers moeten op zijn minst financieel veilig gesteld worden, maar daar is tot op heden geen spraken van. Een absurde situatie die werkelijk heel snel zou moeten veranderen.

Schade vergoedingen in Nederland zijn schandalig laag en aangezien het huidige systeem, beland je als het je even tegen zit al heel snel in het putje einde verhaal dus. Dus nogmaals de schadevergoedingen die de Ned Staat samen met de uitkering instanties zoals verzekeringsmaatschappijen hebben bepaald  moeten aangepast worden naar het systeem. Evenals het schikken waarmee de uitkering instantie doorgaans te werk gaan om het smartengeld wat betaald moet worden zo laag mogelijk uit te keren.

Nederland met zijn verzekeringsmaatschappijen die mogelijk wel een van de rijkste van de wereld zijn wat hun vermogen betreft. ODBned

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s