Meer verraad dan verzet in de periode dat de agressor ND in Nederland verbleef

Meer verraad dan verzet  in de periode  dat de agressor Nazi Duitsland in Nederland verbleef.

De burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam hield traditie getrouw wat burgemeesters doen een toespraak op 4 mei. Hij bestede heel kort aandacht hoe fout het in Amsterdam is gegaan.

Ja koel. De burgemeester zei dat hij vrijwel dagelijks wordt herinnerd aan het feit dat 61.000 van de 80.000 Joodse Amsterdamse stadgenoten onder de ogen van hun medeburgers zijn afgevoerd en vermoord. ,,Het blijft een open zenuw in de stad, in het land.” aldus Van der laan.

Wel een beetje kort door de bocht want wat bedoelt de burgemeester hier nu mee. Hij had gewoon moeten zeggen dat de Amsterdamse politie de grote verantwoordelijke was van het wegvoeren van onschuldige mensen.

Ook had hij best mogen vertellen dat door het hele land joodse mensen werden verraden en afgevoerd werden door politie die de onschuldige mensen brachten naar de Gestapo. Als er 20.000 mensen in de buurt van het nationale monument staan om te herdenken moet je dan ook eens een keer vertellen hoe het nu werkelijk zit anders komt het zo dom over, om daar te staan zonder dat men precies weet waar het nu allemaal om te doen is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s