Rechter verzachtende omstandigheden ‘verbleken’ bij daden Robert M.

De spijtbetuiging, de coöperatieve houding en de grote media-aandacht zorgen niet voor een strafvermindering voor Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak.

Dat zei de rechter vandaag tijdens de uitspraak. Robert M. gooide daarop water naar de  rechter.

De rechter zei dat hij het advies van het Pieter Baan Centrum om M. verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren, overneemt. Maar hij zei ook dat de berekening waarmee M. te werk ging, de manier waarop hij zijn kansen om toe te slaan greep, hoe hij beeldmateriaal uitgebreid vastlegde en zakelijk sprak over zijn daden via de chat getuigen van “een heldere denkkracht en een heldere besluitvorming”. Ook zijn spijtbetuiging, zijn coöperatieve houding en de grote media-aandacht werden “in acht genomen”, maar al deze aspecten “verbleken als ze worden afgezet tegen de afschuw die zijn daden met zich mee brachten”.

Tijdens deze woorden gooide Robert M. met water naar de rechter (zie beelden hierboven). “Wat een onzin!”, schreeuwde hij toen duidelijk werd dat de spijtbetuiging niet voor verzachtende omstandigheden zou zorgen. De rechter ging stoïcijns verder met de uitspraak.

HUISZOEKING WAS RECHTMATIG

De rechter begon om 9.45 uur met de uitspraak. Hij zei ook dat de rechtbank de huiszoeking die bij M. gedaan is als rechtmatig ziet. De gevonden kinderporno kan daarom dienst doen als bewijs. De advocaten van M. hadden opgeworpen dat het materiaal onrechtmatig verkregen was, omdat er te weinig aanleiding zou zijn geweest voor een huiszoeking.

Bron:Nrc.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s