Register met melding slechte advocaat moet er komen…

Voorbeeld van een advocaat

Wolters een advocaat die er meer aan over wil houden dan een client.

Wolters die letterlijk heeft gezegd een hekel te hebben als cliënten een groot bedrag incasseren van gemeenschap geld.

Hij heeft zich ook moeten verdedigen omdat een collega kritiek op hem had.

Dit  allemaal leest u op de weblog onrechtdatabankbureau.ned.

De zaak Advocadur/ mr. F.W.P. Wolters/ Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA)/hoofdredactie tijdschrift Account/freelance journalist mr. L. van Almelo

Deze zaak verhaalt de strijd van Advocadur tegen een aantal haar negatief kwalificerende uitspraken, die door toedoen en/of nalaten van bovengenoemde personen en instanties in het blad Account (tijdschrift, dat gratis onder o.a. juristen en accountants verspreid wordt) terechtkomen.

De stichting wordt geheel ten onrechte beschuldigd van “telefoonterreur”, “smadelijke publiciteit” en de leden ervan worden neergezet als “mensen met een ontevreden grondhouding”, die “misbruik maken van het Tuchtrecht en van publiciteit”.

In kort geding eist de stichting “rectificatie” van de heer mr. Wolters en van de Nederlandse Orde van Advocaten.

De wijze waarop mr. Wolters en met name de NOvA zich in dat Kort Geding van hun verantwoordelijkheid ontdaan hebben, is zo onder de maat dat openbaarmaking van feiten en plichten een dure  (burger)plicht is.

Hetzelfde geldt voor het tijdschrift Account . de journalist mr. van Almelo en de Raad voorde Journalistiek.

Het onrecht dat de stichting is/wordt aangedaan, uitgerekend door mensen die aangesteld zijn en betaald worden om onrecht weg te nemen, moet uit de wereld geholpen worden.

Het is zonneklaar dat er door een Nederlandse rechter een teken gegeven moet worden dat er grenzen zijn aan het doen en nalaten van advocaten, hun beroepsorganisatie en een juridisch tijdschrift. Op grond van de feiten moet er een bodemprocedure tegen genoemde personen en instanties ingesteld worden, waarvoor ons tot nu toe de advocaat en de gelden ontbreken

Er is meer te lezen over deze advocaat Wolters 

Register met slechte advocaten moet er komen.

Niet eerder hebben zoveel mensen dezelfde mening gehad. In een poll: wil 97,2%  dat er een register komt met  namen van slechte advocaten.

Niet eerder heeft zo’n grote meerderheid zijn voorkeur uitgebracht. Het signaal dat hiermee wordt afgegeven, is duidelijk. Het voorstel van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten om een register te introduceren op internet met daarin de namen van slechte advocaten, vindt erg veel bijval. Het voorstel heeft binnen de Orde zelf nog niet tot veel enthousiasme geleid. Zo wil de waarnemend deken van de Nederlandse Orde van Advocaten wel een register, maar daar zouden dan alleen onvoorwaardelijke schorsingen in vermeld mogen worden.

Poll Naam slechte advocaat openbaar Goed idee zo’n register, ik zou er gebruik van maken!

» Ja
 97,2%
» Nee
 2,8%Stemmen: 462

Bron:(jurofoon)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s