AMNESTY NEDERLAND LAAT LANDGENOOT IN DE KOU STAAN

AMNESTY NEDERLAND LAAT LANDGENOOT IN DE KOU STAAN

Ook deze zaak werd niet behandeld. Wat is “ Amnesty“

Waarom gaat men niet in op een verzoek om  een onderzoek in te  stellen naar de rechtsgang in Nederland betreffende de zaak E.Lensink. Is er een patroon te vinden wat betreft de houding tegen personen die gevangen zitten in een Nederlandse gevangenis. Wat is hun verhouding met de Nederlandse overheid?
Off-topic
17 FEBRUARI 2011

Slachtoffer tekent vonnis

Naar aanleiding van ons artikel POLITIEK GEVANGENEN hebben vele lezers het contactformulier naar Amnesty International Nederland ingevuld en opgestuurd met het verzoek een onderzoek in te  stellen naar de rechtsgang en bijbehorende argumentatie van Erwin Lensink. Van deze gelegenheid is gebruik gemaakt om, afgezien van de motivatie van de man, boven water te krijgen waarom:

  1. hij nu al vijf maanden van zijn vrijheid is beroofd;
  2. hij zit opgesloten in ‘s lands zwaarst beveiligde inrichting, waar ook massamoordenaars, kindermoordenaars en andere zware delinquenten (levens)lang zijn opgesloten.

Amnesty International omschrijft haar missie als volgt:

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechtendocumenten. Dit streven wordt inhoud gegeven door het doen van onderzoek en het voeren van actie gericht op het tegengaan en stoppen van ernstige schendingen van al deze rechten.

Dit gaf velen de hoop en verwachting, dat een gerommeerde club als Amnesty een onderzoek zou starten naar de gang van zaken. Niet naar strafmaat en proces, maar naar het overdreven “voorarrest”, waarbij vrijheidsberoving voor een zo licht vergrijpje buitenproportineel is te noemen. We hadden er dan wellicht achter kunnen komen, hoe dit soort procedures werken. Een standaard antwoord is bij velen in de mailbox terechtgekomen, zoals u hieronder kunt lezen:

Geachte heer/mevrouw,

In antwoord op uw recente mail deel ik u het volgende mede. De zaak van de heer Erwin L. is via de media bij Amnesty International bekend. De organisatie ziet op dit moment geen aanleiding om activiteiten te ondernemen ten gunste van de heer L. Hij wordt verdacht van strafbare feiten en is inmiddels op last van de rechtbank overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. De heer L. wordt bijgestaan door een advocate die zijn belangen behartigt. Het is aan haar om in beroep te gaan tegen de plaatsing van de heer L. in de EBI in Vught. De rechtsgang in Nederland voldoet in zijn algemeenheid aan de eisen van eerlijke procesvoering, reden waarom Amnesty International de zaak van de heer L. niet in onderzoek gaat nemen.

Hoogachtend,

D. de Bruijn
publieksvoorlichter
Amnesty International
afdeling Nederland

Advertenties

Een gedachte over “AMNESTY NEDERLAND LAAT LANDGENOOT IN DE KOU STAAN

  1. Deze Diederik de Bruijn is inderdaad hypocriet en op mijn brief aan Amnesty International kreeg ik een idiote brief terug, dat ik niet in politieke gevangenschap zat, omdat art. 92 SR geen politiek delcit zou zijn, terwijl dat wel een politiek delict is. Daarnaast werd ik ook nog eens aangeklaagd voor art. 110 SR en art. 111 SR (belediging) en dat zijn ook politieke delicten, die zelfs in het Wetboek van Strafvordering zo worden benoemd i.v.m. overdrachtsverzoeken o.a. met het buitenland. Verder beweerde Diederik de Bruijn, dat ik al was veroordeeld, toen ik nog veroordeeld moest worden in de zaak van de Gouden Koets-incident. Verder heb ik ook in 2009 al in politieke gevangenschap gezeten in een inrichting. In vergelijking met andere politieke gevangen in het buitenland en mijn persoon in Nederland is Amnesty International niet eerlijk geweest en heeft ook geen gelijke standaard gebruikt. Op zijn minst had men moeten onderkennen, dat ik een politiek gedetineerde was de afgelopen 2 jaren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s