GroenLinks-stemmer: Liever Sap dan Dibi

“>

 Volgens een peiling van Maurice de Hond hebben de kiezers van GroenLinks liever Jolande Sap (56 procent) als lijsttrekker dan Tofik Dibi (23 procent). Dat is een flinke verschuiving met een week geleden, toen uitdager Dibi met 40 procent nog voorlag op de partijleider. Zij haalde voor Dibi’s officiële kandidaatstelling nog maar 38 procent.

De kandidatuur van Dibi was een verrassing voor zowel Sap als de rest van de partijtop. De huidige leider heeft al gauw haar initiële boosheid aan de kant geschoven, om de handschoen op te pakken; ze zegt zin in de strijd te hebben. Net zoals de CDA zal GroenLinks debatten houden in het hele land.

Maar wat nu, als er meer allochtonen lid van GroenLinks worden en stemmen op de volgende allochtone kandidaat. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn. Dan geld geschiktheid waar Groenlinks over viel waarschijnlijk niet, maar wel de hoeveelheid stemmen. Nu is het Sap de maar volgende keer is het een allochtoon die partijleider gaat worden.

Stokpaardje van Dibi’s campagne is zijn belofte een originelere en gedurfdere campagne te willen voeren. Hij denkt over een stijl te beschikken die de partij groter dan ooit maakt. Uiterlijk morgen maakt GroenLinks bekend welke kandidaten een gooi doen naar het lijsttrekkerschap. Het interne referendum loopt tot 4 juni.

7juni 2012

Inmiddels bekend uitslag Jolande Sap versus Dibi

Jolande Sap is door de leden van GroenLinks overtuigend gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen in september. Leden van de partij konden tot gisteren hun stem uitbrengen.

GroenLinks meldt op Twitter dat de zittende partijleider 84 procent van de stemmen kreeg, tegenover 12 procent voor Dibi:

Bron:Spitnieuws O.D.B.ned

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s