Vier doden bij interreligieus geweld in het westen van Myanmar

Vier doden bij interreligieus geweld in het westen van Myanmar

Vier mensen zijn gedood tijdens schermutselingen tussen boeddhisten en moslims in het westen van Myanmar. De religieuze spanningen zijn de afgelopen week in de regio serieus opgelaaid, aldus een woordvoerder van het presidentieel paleis. “Ze vielen aan met messen (…). De doden zijn allen boeddhisten”. Ze werden gedood door razende moslims, die boeddhistische dorpen in de deelstaat Rakhin aan de grens met Bangladesh in brand hadden gestoken.

Eerder op de dag zei een andere regeringswoordvoerder dat de politie het vuur had geopend in Maungdaw in de deelstaat Rakhin, een stad die overwegend wordt bewoond door de moslimminderheid van de Rohingyas.

“De veiligheidstroepen schoten op Rohingyas die “in groep” op weg waren naar het vrijdaggebed in deze grensstad met Bangladesh, zei Abu Tahay, een leider van de partij voor de Nationale Democratische Ontwikkeling, die gewag maakte van een of twee doden. Zijn partij, zonder verkozene, vertegenwoordigt de 750.000 Birmaanse Rohingyas, staatloze moslims die geïsoleerd leven in het noorden van de deelstaat Rakhin en door de VN beschouwd worden als één van de meest vervolgde minderheden van de wereld.

Deze gebeurtenissen vonden plaats nadat tien moslims zondag werden gedood in het zuiden van de deelstaat Rakhin. Ze werden gelyncht door woedende leden van de etnische Rakhin-minderheid, overwegend boeddhisten.

Moslims vertegenwoordigen officieel vier procent van de Birmaanse bevolking, de boeddhisten 89 procent. Bron: belga.be

_____________________________________________________________

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s