Griekse staatskas kraakt

Het zal nog even duren, maar dan is het geschraap te horen in de straten van Athene vanuit de staatskas

Griekenland heeft deze zomer alweer vers geld nodig. Het land zou aldus voor de derde keer beroep moeten doen op internationale steun, ditmaal voor ‘tientallen miljarden euro’. Dat meldt de Duitse krant Die Zeit op basis van regerings- en financiële bronnen.

Griekse kas op 20 juli (weer) leeg’
Volgens de Duitse krant kampt het Griekse besparingsprogramma met vertraging. Het innen van belastingen en de privatiseringen brengen daardoor minder op dan verwacht.

Athene, dat door de hoge rente niet langer een beroep kan doen op de financiële markten om zich te herfinancieren, klopte de voorbije jaren al twee keer aan bij de internationale gemeenschap. Een eerste steunpakket dateert van de lente van 2010 en bedroeg 110 miljard euro. Het tweede pakket van 130 miljard euro werd vorige zomer goedgekeurd.

Op 30 maart liet de toenmalige Griekse premier Lucas Papademos al verstaan dat hij een nieuwe steunaanvraag niet kon uitsluiten. Zondag vinden er in Griekenland nieuwe parlementsverkiezingen plaats.

Lokale media berichten intussen dat het land de lonen van het overheidspersoneel en de pensioenen tot 20 juli kan betalen. Nadien is de kas leeg. Ze baseren hun informatie op een ontmoeting tussen de interim-minister van Financiën Georges Zannias en het hoofd van de linkse partij Syriza, Alexis Tsipras, van dinsdagavond.Belga, AFP

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s