Commentaar O.D.B.NED op de reactie van Hr. Erwin Lensink ex politieke gevangene Nederland

 

 

Overeenkomsten in de zaak Patrick Okoroafor en de zaak Huseyin Baybasin.

Waarom geen hulp voor Hr. Huseyin Baybasin.

Amnesty spreekt geen hulp voor een crimineel?

Amnesty wil zich niet inzetten voor een persoon met een crimineel verleden men veroordeelt dus  en bied geen hulp. Geeft  iemand met een crimineel verleden geen kans.

De vraag is of je dan die organisatie bent die je vertegenwoordigd.


 

Nigeria: minderjarige gevangene vrij na zeventien jaar.

En waarom vrij omdat AMNESTY deze persoon heeft geholpen met alle middelen die men voorhanden heeft gehad.


Waarom geen hulp voor voor Erwin Lensink


 

Wat is”AMNESTY” Nederland?

In iedergeval geen onafankelijke organisatie. Men wikt en weegt voor bepaalde belangen.

Willekeur zo gaat het blijkbaar bij AMNESTY NEDERLAND.

De  Zaak Huseyin Baybasin word niet behandeld.

AMNESTY Antwoord op de brief van O.D.B.NED

Dat er onregelmatigheden en/of dwalingen hebben plaatsgevonden in de rechtzaak tegen de heer Baybasin is mogelijk maar desalniettemin blijft dat een zaak voor advocaten en niet voor Amnesty International.

Het gaat ons te ver om een parallel te trekken tussen een veertien jarig jongetje (Patrick Okoroafor.) die zonder enig bewijs opgepakt werd voor het plegen van een roofoverval en daarvoor ter dood werd veroordeeld, en die van een man  met een vaag en discutabel verleden (Huseyin Baybasin) die zowel in Londen ( 1984 ) als in Nederland ( 1998 ) is aangehouden voor drugshandel, afpersing en moord en daarvoor gevangenisstraf kreeg.

Zodra blijkt dat er gemarteld wordt in Nederlandse gevangenissen zullen wij daar onmiddellijk actie op voeren
maar nogmaals de zaak Baybasin is een zaak voor de advocatuur en niet voor Amnesty.

Met vriendelijke groet,

Frans Stoffelen
Amnesty International publieksvoorlichting


 

Hr. Erwin Lensink geeft een reactie op de houding en de manier van werken van de Nederlandse organisatie AMNESTY

Deze Diederik de Bruijn is inderdaad hypocriet en op mijn brief aan Amnesty International kreeg ik een idiote brief terug, dat ik niet in politieke gevangenschap zat, omdat art. 92 SR geen politiek delict zou zijn, terwijl dat wel een politiek delict is. Daarnaast werd ik ook nog eens aangeklaagd voor art. 110 SR en art. 111 SR (belediging) en dat zijn ook politieke delicten, die zelfs in het Wetboek van Strafvordering zo worden benoemd i.v.m. overdrachtsverzoeken o.a. met het buitenland. Verder beweerde Diederik de Bruijn, dat ik al was veroordeeld, toen ik nog veroordeeld moest worden in de zaak van de Gouden Koets-incident. Verder heb ik ook in 2009 al in politieke gevangenschap gezeten in een inrichting. In vergelijking met andere politieke gevangen in het buitenland en mijn persoon in Nederland is Amnesty International niet eerlijk geweest en heeft ook geen gelijke standaard gebruikt. Op zijn minst had men moeten onderkennen, dat ik een politiek gedetineerde was de afgelopen 2 jaren…


 

AMNESTY Internationaal bied wel hulp aan Patrick Okoroafor.

Wel werd er dus hulp geboden aan de Nigeriaan Patrick Okoroafor en natuurlijk helemaal terecht. Maar de heer  Stoffelen Publieksvoorlichter van AMNESTY NEDERLAND, geeft er een draai aan, en geeft dus informatie die niet de doelstelling en visie is van AMNESTY  om onschuldige mensen te helpen die bijvoorbeeld in deze zaak een levenslange gevangenis straf moeten uitzitten die omstreden is volgens Hr. Huseyin  Baybasin zijn advocaat. En natuurlijk ook de zaak van Hr. Erwin Lensink. Wat betreft deze 2 zaken zijn deze personen on Nederlands behandeld. De belangen van de overheid wegen zwaarder dan de belangen van de individu.


 

AMNESTY NEDERLAND werkt dus anders, dan AMNESTY in een ander deel van de wereld.

Hoe is dat nu mogelijk?

AMNESTY Internationaal die vertegenwoordigd is in Nigeria schrijft het volgende.

De 31-jarige Nigeriaanse Patrick Okoroafor die zeventien jaar geleden als minderjarige ter dood werd veroordeeld is vrijgelaten na een wereldwijde campagne van Amnesty International. Patrick Okoroafor was net veertien toen hij in 1995 werd gearresteerd en twee jaar later ter dood werd veroordeeld voor een gewapende overval. Patrick Okoroafor heeft altijd gezegd onschuldig te zijn.

Amnesty International beschouwt zijn strafproces als oneerlijk en heeft herhaaldelijk opgeroepen voor zijn onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating. Patrick kwam regelmatig voor in Amnesty’s wereldwijde solidariteitscampagne waarin werd opgeroepen om brieven te naar hem schrijven. Hij ontving tijdens zijn gevangenschap meer dan 10.000 kaarten en brieven. ‘Het is fanatstisch dat Patrick Okoroafor eindelijk vrij is.

Patrick werd het recht op een eerlijk proces onthouden en hij is slachtoffer geworden van een enorme rechterlijke dwaling’, aldus Amnesty International’s Nigeria onderzoeker Lucy Freeman. ‘Helaas is Patrick Okoroafor niet de enige in Nigeria die geen eerlijk proces heeft gehad. Mensenrechtenschendingen zijn wijdverbreid in Nigeria’s rechtssysteem. Gevallen van willekeurige arrestatie en detentie, marteling en oneerlijke processen komen nog veel voor’.

AMNESTY NEDERLAND

Publieks voorlichter Hr. Stoffelen schrijft

Punt is dat Amnesty International:

1. een mensenrechtenorganisatie is en niet een organisatie die opkomt voor een eerlijke rechtspraak in zijn algemeenheid, tenzij er mensenrechtenaspecten aanzitten (als de vrijheid van meningsuiting of godsdienst in het geding is bijvoorbeeld of als asielzoekers na onzorgvuldige procedures teruggestuurd dreigen te worden naar hun eigen land waar henmarteling of executie wacht.)

2. zich nooit met (individuele) strafzaken bezighoudt, omdat zij daar noch de expertise noch de capaciteit voor heeft.

Frans-Jan Stoffelen.

Voor meer info over martelingen betreffende de zaak Huseyin Baybasin kunt u  vinden in het archief nieuwsberichten.

O.D.B.NED

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s