Advocaat-generaal ressortsparket Amsterdam verdacht van belastingfraude

Een advocaat-generaal die werkzaam is bij het ressortsparket in Amsterdam, is verdachte in een onderzoek van de FIOD naar belastingfraude. De aanklager is op non-actief gesteld. Het parket-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag informatie bevestigd waarover het ANP beschikt.

De zaak speelt al enige maanden, maar er is geen ruchtbaarheid aan gegeven. Volgens een woordvoerder van het college van procureurs-generaal wordt de betrokken aanklager verdacht van ‘fiscale fraude in de privésfeer’. Het onderzoek wordt geleid door het functioneel parket van het OM.

Bart Damen, raadsman van de verdachte advocaat-generaal, zei dinsdag dat de zaak ‘puur een fiscaal geschil is’ dat door de FIOD ‘in het strafrechtelijke is getrokken’. De advocaat vindt de schorsing van zijn cliënt erg lang duren. ‘Het zou binnen enkele weken worden uitgezocht, maar de FIOD schiet voor geen meter op.’

Het OM noch advocaat Damen wil de naam van de betrokken advocaat-generaal bevestigen. Het parket-generaal doet geen andere mededelingen zolang het onderzoek loopt.

Een advocaat-generaal is de vertegenwoordiger van het OM in hoger-beroepszaken. Het OM heeft verspreid over het land vijf ressortsparketten.

De afgelopen jaren zijn meerdere advocaten-generaal persoonlijk verwikkeld geweest in strafzaken. Daarbij ging het om corruptie en verboden wapenbezit. Bron:Trouw.nl

Scroll even naar beneden om een reactie te plaatsen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s