Klokkenluider VUmc stapt alsnog naar de rechter

De op non-actief gestelde longarts Piet Postmus van het VUmc stapt alsnog naar de rechter om zijn baan terug te krijgen. Na gesprekken met het ziekenhuis is er nog altijd geen zicht op een terugkeer als afdelingshoofd, schrijft De Telegraaf vanochtend.

Postmus werd eind augustus op non-actief gesteld toen hij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de raad van toezicht had gewaarschuwd over de gang van zaken op de longafdeling. Door een slepende ruzie zou de veiligheid van de patiënten niet langer gewaarborgd zijn.

POSTMUS EEN TIJD ALLEEN LONGARTS TIJDENS REORGANISATIE VUMC

Volgens Postmus’ advocaat Felix Chorus heeft Postmus tijdens gesprekken met het VUmc ingestemd voorlopig alleen terug te keren als longarts. Ook zou hij zich enkele maanden niet bemoeien met de gang van zaken zodat het ziekenhuis een reorganisatie kan doorvoeren.

“Maar daarna wil hij weer afdelingshoofd worden, zijn eigen functie weer oppakken. Dat is onbespreekbaar. Men wil Postmus definitief uit zijn functie ontheffen. Hij wordt hierdoor het slachtoffer van een probleem dat hij zelf heeft aangekaart.”

Postmus had eerder een kort geding aangespannen tegen het VUmc, maar zag daarvan aftoen de raad van bestuur toezegde in gesprek te willen gaan. Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt in de krant nog altijd in gesprek te zijn met de gewezen longarts.

Een andere gerenommeerde chirurg, Rick Paul, lijkt ook een andere baan te krijgen. Bronnen melden aan De Telegraaf dat hij alleen kan terugkeren als docent anatomie. Paul zit al maanden ziek thuis. Hij was net als Postmus naar de IGZ gestapt om de problemen in het ziekenhuis aan de kaak te stellen. (Bron nrc.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s