20 kinderen omgekomen bij bloedbad op basisschool VS.

Een foto van de schutter Adam Lanza uit 2005 Foto: ABC

                         Foto Glock                                 Foto SIG-Sauer

  GLOCK 22      

Bij een schietpartij op een basisschool in Newtown, in de Amerikaanse staat Connecticut, zijn vrijdag tientallen doden gevallen, onder wie veel kinderen. Tv-zender NBC meldt dat het om 27 slachtoffers zou gaan. 20 daarvan zijn kinderen. Ook de schutter, geïdentificeerd als Adam Lanza, is dood aangetroffen. Hij pleegde zelfmoord na zijn daad, aldus de autoriteiten.

ABC News meldt dat onder de doden zeker 20 kinderen zijn. Nieuwszender NBC bevestigt het dodental. Onder hen het hoofd van de school en de school-psycholoog, aldus CNN.

De politie ontving een 911-oproep om 09:41 uur lokale tijd. Er werd gemeld dat een aantal scholieren opgesloten zaten in een klaslokaal, mogelijk met een schutter. In het klaslokaal schoot Lanza zijn moeder, die als juf voor de klas stond, dood en opende daarna het vuur op de leerlingen, zo meldt de New York Post.

Direct na de alarmoproep werd begonnen met het sturen van ambulances naar de school. De politie wilde tijdens een eerste persconferentie nog niets zeggen over het aantal doden. Wel meldde het dat de dader om het leven is gekomen.

In het huis van de schutter is ook zijn vader levenloos aangetroffen. CNN meldde dat tevens een broer van de schutter dood is aangetroffen in Hoboken, New Jersey

Volgens ABC is de dader de 20-jarige Adam Lanza uit Newtown. De schutter had twee 9mm-pistolen bij zich, een Glock en een Sig Sauer. Beiden semi-automatische wapens. Tevens droeg hij een kogelwerend vest. De wapens zijn teruggevonden op de plaats van de schietpartij. Ook zijn patroonhulzen gevonden van het kaliber .223, een geweer kaliber.

Onbevestigde berichten spreken over een tweede dader, en CBS meldt dat er een tweede verdachte is opgepakt en wordt verhoord. Het zou om een andere broer van de schutter gaan, de 24-jarige Ryan Lanza, aldus Amerikaanse media. De dode schutter werd aanvankelijk voor deze broer gehouden. Het motief van de dader, of daders, is nog niet bekend.

Volgens lokale media werden huilende kinderen weggevoerd van de school naar een plek waar hun ouders hen konden ophalen. Een hele klas zou vervolgens niet zijn komen opdagen bij het tellen van de kinderen buiten. Veel ouders verkeerden op dat moment in het ongewisse over hun kinderen.

President Barack Obama heeft zich onmiddellijk op de hoogte gesteld van het drama en de families van de slachtoffers gecondoleerd. De zichtbaar geëmotioneerde president hield later een toespraak op de tv. ‘Onze harten zijn gebroken’, zei hij.

President Obama heeft opdracht gegeven om de vlaggen van alle openbare gebouwen in het land halfstok te hangen als eerbetoon aan de slachtoffers. ‘We moeten als land hierbij stilstaan.’

De schietpartij in Connecticut is, na die op Virginia Tech in 2007 waar 32 doden vielen, het op één na dodelijkste school-incident in de Amerikaanse geschiedenis. Bij een schietpartij op de Columbine High School vielen 13 doden, en raakten 24 mensen gewond.

 Bron:HLN.BE
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s