Werkloosheid stijgt vooral onder 45-plussers

Personen van 45 jaar en ouder ontslagen gesetelt maar wel met  een hypotheek en andere schulden in korte tijd op bijstands nivo. Dat is drama.

Alweer lang geleden werden de Nederlander overstroomt met berichten als volgt  ”koop een eigenhuis”,vele Nederlander deden dat ook. Maar hebben ze er toen bij stil gestaan dat als je in de toekomst in de bijstand terecht komt. Dat je misschien een bepaalde waarde van je huis moet op consumeren. Of erger de bank neemt je huis inbeslag. Maar misschien ook niet, je moet wel snel zijn omdaar meer over te weten te komen want de overheid wil er mee stoppen.  kijk op deze site http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/uitkering-oudere-werklozen-ioaw-iow-ioaz. O.D.B.NED

In een jaar tijd is het aantal werklozen met 100.000 gestegen. Vorige maand zaten er 552.000 Nederlanders – 7 procent van de beroepsbevolking – zonder werk, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren.

In november 2011 had 5,8 procent van de Nederlandse beroepsbevolking geen betaalde baan. De afgelopen drie maanden kwamen er steeds zo’n 13.000 werklozen bij. En in november zelfs 16.000.
Ruim de helft van de mensen die hun baan verloren was boven de 45 jaar en geldt als kwetsbaar. Het is voor oudere werklozen bovengemiddeld lastig om een nieuw plek te vinden. De werkloosheid staat, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, nu op het hoogste niveau in ruim tien jaar.

Alle slechte cijfers drukken zwaar op het gemoed van de Nederlandse consument. Zowel over het economisch klimaat in de afgelopen twaalf maanden als over dat in het komende jaar was hij pessimistischer dan in de voorgaande maand.

De btw-verhoging die in oktober is doorgevoerd, maakte dat de consument 2,4 procent minder uitgaf dan een jaar eerder.

Dat is de sterkste krimp van de consumptie in de afgelopen drie jaar, aldus het CBS.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s