Vervolging Zorreguieta nog onzeker

Zorreguieta

Vervolging Zorreguieta nog onzeker Het zal nog maanden duren voordat duidelijk wordt of Jorge Zorreguieta, de vader van prinses Máxima, daadwerkelijk zal worden vervolgd. Dat laat mensenrechtenadvocaat Rodolfo Yanzón, die de zaak voor de slachtoffers behartigt, aan Novum Nieuws weten.

Nieuwe verklaringen

Nu wordt Zorreguieta  beschuldigd van betrokkenheid bij de verdwijning van vier mensen, toen hij onder dictator Jorge Videla (1976-1981) staatssecretaris- en later minister van Landbouw was.

Hij was in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het landbouwinstituut INTA, waar bijna achthonderd medewerkers werden ontslagen en er vier verdwenen. Zij zouden tegen het regime van Videla zijn geweest. Zorreguieta heeft altijd ontkend iets te weten van de misdaden die de regering, waar hij deel van uitmaakte, pleegde. Onder Videla kwamen duizenden tegenstanders om.

Ontkennen van misdaden van  een regiem waar je deel vanuit maakt, komt wel ongeloofwaardig over. En zeker ook van de verklaringen van nabestaande die verklaren dat hun familie die werkte voor het landbouwinstituut INTA, tot op de dag van vandaag  zijn verdwenen. Hij die achthonderd medewerkers heeft ontslagen, hij Zorreguieta die daar de eind verantwoordelijke voor was toentertijd. En de vier personen die verdwenen zijn. En zegt daar niets van te weten, kan je nog geen  kind wijsmaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s