Bestuur Abvakabo FNV steekt bijverdiensten in eigen zak

De leden van de bond die  trouw hun premie betalen voor over het algemeen gebakken lucht advies. En de bollebonzen zich vergrijpen en verrijken. Het is ook nog de vraag of de bestuursleden van de Abvakabo FNV de bijverdiensten opgeven aan de belastingdienst? Zullen er koppen gaan rollen?

Vakbond Abvakabo FNV loopt miljoenen euro’s mis doordat kaderleden en bestuurders van de bond zelf het geld houden dat ze verdienen met bijbanen die ze namens de vakbond vervullen. Dat blijkt uit een intern onderzoek uit 2010, waarvan het rapport in handen is van de Volkskrant.

Het gaat om bijvoorbeeld vertegenwoordigers in scholingsfondsen, hoor- en adviescolleges in bedrijven en begeleidingscommissies van reorganisaties. De bijbanen leveren de Abvakabo jaarlijks zo’n 500.000 euro op. Maar uit het onderzoek blijkt dat bij naleving van de afspraken de Abvakabo 2,5 miljoen euro aan inkomsten zou kunnen bijschrijven. Dat zou zelfs kunnen oplopen tot 4,5 miljoen euro per jaar.

Abvakabo heeft nauwelijks zicht op wie wat namens de bond doet. Dat komt volgens het rapport mede doordat ‘bestuurders gewend zijn zelfstandig en autonoom te opereren’.Bron:Trouw.nl/O.D.B.NED

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s