Overheid onderneemt geen actie om seksueel misbruik aan te pakken

Het ministerie van Volksgezondheid doet te weinig om seksueel misbruik bij pleeggezinnen en instellingen aan te pakken. Dat zegt voorzitter Rieke Samson van de commissie die dit seksueel misbruik onderzocht vandaag in Trouw. Het is “oorverdovend stil” volgens Samson.

De commissie-Samson kwam in oktober met haar conclusies en aanbevelingen, maar daarna is er volgens de voorzitter weinig gebeurd. Volgens Samson worden de aanbevelingen van de commissie doorgeschoven.

“Op het ministerie verandert niets. Dat is nog even afstandelijk als altijd. Het heeft alles weggeregeld. En nu zit iedereen op elkaar te wachten. Het ontbreekt aan actie.”

Ze maakt zich met name zorgen over de vraag of de gemeenten wel toegerust zijn om op hun taak om vanaf 2015 verantwoordelijk te zijn voor de jeugdzorg.
Samson zal in de Kamer tijdens een hoorzitting vandaag pleiten voor een bestuurlijk zwaargewicht, die de druk op de ketel moet houden. Er is echter al een taskforce onder leiding van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan die toezicht houdt op de aanpak.Bron:nrc.nl fotoO.D.B.ned

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.