D.A.S juridisch werk

Geachte hr….
Een kennis van mij ligt overhoop met de verhuurder van haar woning. Achterstallig onderhoud zorgde voor de ene lekkage na de andere en uiteindelijk moest er in de woning zoveel worden gerepareerd dat zij met haar 2 kinderen en haar man tijdelijk elders moesten verblijven en de woning moest worden leeggehaald.De verhuurder maakte er een zootje van: het tijdelijke onderkomen elders wilde hij niet betalen, de opslag voor de spullen wilde hij eerst wel betalen maar dat werd later weer ingetrokken, de herstelwerkzaamheden duurden veel langer, kortom: 1 brok ellende.“Gelukkig” was er de rechtsbijstandverzekering van de DAS.

De advocaat van de DAS stuurde op eigen houtje, zonder te overleggen met haar client, een brief naar de verhuurder waarin werd gesteld dat client bereid was de helft van de huur van de tijdelijke huisvesting te betalen (terwijl de verhuurder daarvoor op zou moeten draaien voor de volle mep).

En dat haar client ook wel bereid was een aanzienlijk deel van de reparatiekosten te betalen. De reparatiekosten vielen allen onder groot onderhoud en waren dus allemaal voor de volle mep voor rekening van de verhuurder.

Zo werden er door DAS nog veel meer blunders gemaakt. Uiteindelijk werd de advocaat door de DAS van de zaak afgehaald en kwam er een andere advocaat. Deze was niet veel beter dan de eerste advocaat.

Het einde van het liedje is dat mijn kennis dus nu 2 rechtsazaken heeft lopen: 1 tegen de verhuurder en 1 tegen DAS. 2 keer torenhoge advocatenkosten in plaats van 1 keer. Plus alle extra stress.

Nee, een rechtsbijstandverzekering, dank je feestelijk. Ik ga wel naar een echte advocaat in plaats van naar een knoeier van de DAS. 

En heb je geen geld om een advocaat te betalen? Er zijn ook nog bureaus voor rechtshulp en pro deo advocaten.

Patricia
 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s