Belgische zakenman doodgeschoten in Acapulco

 

Een Belg is zaterdagnamiddag om het leven gekomen in Acapulco, in het zuiden van Mexico, vlak bij het stadion waar vanaf maandag de Mexican Open tennis plaatsvindt. Dat melden de lokale autoriteiten.

Het gaat om Jan Sarens, de 59-jarige topman van bouwkranenbedrijf Sarens. Uit het eerste onderzoek bleek dat het slachtoffer een schotwonde had in zijn borst. Zijn lichaam lag naast zijn auto, een MercedesBenz NSK 200. Sarens kreeg nochtans al een tijdje bescherming van bodyguards na een geschil met een zakenpartner.

Sarens woonde en werkte in Mexico Stad. Hij was er actief in SRNS Latinoamérica, een Mexicaanse vestiging van de Belgische Sarens Group, die vooral bekend is van zijn hoge kranen. Het gerecht is een onderzoek begonnen naar de dader(s). Het is niet duidelijk of het om een gewapende overval gaat of dat er andere motieven in het spel zijn.

Het is al de tweede agressie tegen buitenlanders in minder dan een maand tijd in dit deel van de stad. En dat ondanks de ontplooiing van vierduizend Mexicaanse veiligheidsmensen. Zes Spaanse toeristes werden op 4 februari nog verkracht in hun huurhuis. Zes mannen zijn opgepakt en hebben bekend. Sindsdien werd de veiligheid verhoogd, maar dat blijkt dus niet altijd te helpen.

De havenstad van Acapulco is de belangrijkste toeristische bestemming van het land. Ook al is het een van de steden die het ergst getroffen zijn door de golf van criminaliteit die Mexico teistert. Veelal ligt drugssmokkel daar aan de basis van en blijven toeristen in het algemeen gespaard.Bron:Belga

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s