Leerkrachten in South Dakota mogen gewapend voor de klas

Leerkrachten in de Amerikaanse staat South Dakota mogen binnenkort met een wapen binnen handbereik lesgeven. Gouverneur Dennis Daugaard tekende vrijdag een wet met die dat mogelijk maakt.

Niet alleen leerkrachten mogen volgens de nieuwe wet gewapend zijn, ook alle andere personeelsleden van de staatsscholen mogen wapens dragen. Ze moeten wel eerst een opleiding volgen, vergelijkbaar met die van de plaatselijke ordehandhavers. Lokale media meldden vrijdag dat de wet werd goedgekeurd ondanks fel verzet, onder andere van de opvoeders.

De wet is een zoveelste overwinning voor de machtige NRA (National Rifle Organisation). De Amerikaan se wapenlobby ijvert voor goedkeuring van wapendracht voor het hele Amerikaanse grondgebied. Tot op vandaag kon je enkel een legaal gewapende leerkracht tegenkomen in sommige schooldistricten in Texas en Ohio. South Dakota is de eerste staat die een dergelijke wet goedkeurt.

Volgens een woordvoerder van gouverneur Daugaard is de wapenwet nodig omdat ‘de politie zich vaak mijlenver van de scholen bevindt’ in weinig bevolkte deelstaten als South Dakota.

In de nasleep van de dramatische schietpartij op een school in Newtown beloofde VS-president Barack Obama te ijveren voor verstrenging van de wapenwetten.Bron:de standaard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s