Ondergrondse cannabisfabriek ontdekt in bos gemeente Zeist

    Indoor Marijuana Grow Minnesota

Ingenieus complex was mogelijk al tien jaar aanwezig

In een bos in de  gemeente Zeist heeft de politie een onwaarschijnlijke ontdekking gedaan. Na een anonieme tip vonden agenten een ondergronds complex van tunnels en kamers, gevuld met cannabisplanten. De plantage was voorzien van twee generatoren voor elektriciteit en een grondwaterpomp voor de bewatering van de planten. ‘Een professionele drugsfabriek’, klinkt het bij de politie.

Op enkele vervallen caravans na was er voor toevallige voorbijgangers weinig te zien in het stuk bos aan de A28 in Zeist. Niets wees er op dat onder de grond een enorme plantage met zo’n 2.000 cannabisplanten verborgen zat. De verbazing bij de lokale politie was dan ook groot toen de drugsfabriek donderdag ontdekt werd na een anonieme tip.

De ingang van de plantage zat in een hondenhok. Daar begon een 30 meter lange tunnel naar vier ruimtes met cannabisplanten. Voor de stroomvoorziening waren ook twee generatoren ingegraven. Een grondwaterpomp zorgde voor de bewatering van de planten. Omdat de plantage niet afhankelijk was van het stroom- of waternet kon ze vermoedelijk lang onopgemerkt functioneren.

                                          ‘Al tien jaar aan de gang’

Volgens RTV Utrecht was de de wietkweek mogelijk al tien jaar aan de gang. Een anonieme getuige vertelde aan de omroep dat hij tien jaar geleden al mensen zag graven in de buurt. Sindsdien hoorde hij naar eigen zeggen regelmatig motorgeluiden. Die zouden afkomstig geweest zijn van de generatoren.

De politie en de landmacht zijn intussen al gestart met de ontmanteling van de plantage. Het gerechtelijk onderzoek is nog volop aan de gang. Donderdag werd een man aangehouden die zich op het terrein bevond. Vrijdag doorzochten militairen het bos met een bodemradar. Op die manier werden nog opslagruimtes voor brandstof en water ontdekt.Bron: de standaard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s