Hongaarse regering kent antisemieten prijzen toe.

Viktor Orbán in gesprek met joodse mensen?

De Hongaarse centrum-rechtse regering van Viktor Orbán heeft enkele hoge onderscheidingen verleend aan personen die bekend zijn om hun antisemitische en rechts-extremistische uitlatingen. Dat hebben Hongaarse media bericht.

De tv-presentator Ferenc Szaniszlo ontving de Tancsics-prijs, de hoogste onderscheiding van de staat voor journalisten. Szaniszlo verspreidde voor de tv-zender Echo TV antisemitische complottheorieën en noemde de Roma in zijn land ‘mensapen’.

Ook Janos Petras, de zanger van de rockband Karpatia kreeg een onderscheiding. De zanger roept in zijn teksten op tot gewelddadige wijzigingen van de Hongaarse grenzen.

Wetswijzigingen
Het Hongaarse parlement stemde maandag in met wetswijzigingen, ondanks protesten in binnen- en buitenland. Door de aanpassingen wordt de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht beperkt. Ook zijn onder meer de vrijheid van meningsuiting in het geding en de rechten van ongetrouwde paren en homostellen.

In reactie daarop uitte Mark Rutte zijn ‘diepe bezorgdheid’. Rutte sprak Orban in de marge van een Europese top in Brussel, afgelopen donderdag. Naar verluidt zou Orban zich hebben geërgerd over de brief die Nederland samen met drie andere landen heeft opgesteld over het naleven van Europese waarden, zoals democratie en rechtsstaat.Bron:volkskrant.nl Foto O.D.B.ned

Advertenties

Een gedachte over “Hongaarse regering kent antisemieten prijzen toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s