Frans Timmermans doet liever een theekransje met Turkije

Turkije respecteert geen buitenlandse opvoeding methode

  Frans Timmermans doet liever een theekransje met Turkije en wil geen kritiek geven op de Turkse premier Erdogan die aanstaande donderdag voor een  officiële bezoek naar Nederland komt.

Sterker hij bekritiseerd zijn eigen landgenoot de Vice-premier Lodewijk Asscher die duidelijk is over deze bemoeienis van Turkije.

Belgie is ook benaderd door Turkije over de zelfde kwestie. Maar Belgie geeft een heel duidelijk antwoord aan Turkije, maar in de tweede kamer ruikt het naar urine en geven ze af op Lodewijk Asscher die duidelijk is over deze bemoeienis. De tweede kamer en de minister nemen een laks standpunt in. Het komt zwak en nederig over, juist nu deze premier Erdogan de toon heeft gezet betreffende  dit onderwerp voordat hij Nederland bezoekt.

Dat is de houding van een onderhorige minister van buitenlandse zaken in Nederland. Turkije wil niet dat kinderen naar Nederlandse maatstaven opgevoed worden. Dat betekend dat Turkije niet wil dat Turken in bijvoorbeeld Nederland,- niet in een eenheid op mogen gaan. Niet mogen  integreren.

In Nederland willen we juist dat iedereen gelijke kansen krijgt om zich te  ontwikkelen. Ook met de opvoeding dus. Dat is toch wat de Ned. Overheid wil? Maar het is toch vreemd en on- democraties denken van Turkije. Die notabene in de EU opgenomen willen worden. Als mensen van Turkse afkomst lang geleden door armoede hebben besloten hun vaderland te verlaten.

Om naar het rijke Westen te gaan emigreren. Om  een baan aan te nemen en voor een hoger levens standaard te kiezen. En om de familie over te laten komen. Want daarom kwamen deze mensen veelal in overleg met de betrokken landen naar bijvoorbeeld Nederland. Arm in Turkije en werk genoeg in Nederland.

Dan nu ineens zich gaan bemoeien met deze emigranten. En niet willen dat het gastland gedupeerde Turkse kinderen helpt en beschermt tegen hun Turkse ouders. Niet willen dat andere ouders bijvoorbeeld Nederlandse, gedupeerde kinderen van emigratie ouders opvoeden naar Nederlands denken doen en leven. Om de kinderen het recht te geven op een betere opvoeding en toekomst. Het gaat tenslotte om het welzijn van kinderen,het gaat om mensen.

Je moet en kan deze groep emigranten die voor Europese landen hebben gekozen om te leven niet onder druk  zetten. En zeer zeker niet de Nederlandse overheid. Deze groep mensen hebben met hun emigratie voor de Nederlandse maatschappij gekozen, dat is hun toekomst.

De onderhorige Ned. minister van buitenlandse zaken wil over de regels en de normen en levenswaarden van het land liever niet bespreken met de Turkse premier Erdogan. Sterker hij bekritiseerd zijn eigen landgenoot de Vice-premier Lodewijk Asscher die duidelijk is over deze bemoeienis.

Maar in Belgie doen ze niet schijnheilig en vertellen hoe men dat regelt in het land want.O.D.B.ned

Turkije vraagt de Belgische overheid om Turkse kinderen niet langer bij Belgische pleeggezinnen onder te brengen. Dat meldden verschillende Vlaamse media dinsdag.

Aanleiding is de ophef rond de 9-jarige Yunus, het jongetje van Turkse afkomst dat in Nederland bij lesbische pleegouders woont. Turkije vindt het onacceptabel dat Turkse kinderen bij christelijke of homoseksuele gezinnen worden grootgebracht. Ze zijn bang dat zo’n plaatsing leidt tot vervreemding van hun eigen waarden en tot gedwongen assimilatie.

België zegt niet aan de eis te kunnen voldoen. ‘Ten eerste beslissen niet wij dat een kind moet worden weggehaald uit een gezin, dat doet een jeugdrechter’, aldus Karel Henderickx, afdelingshoofd algemene diensten van het Agentschap Jongerenwelzijn. ‘Ten tweede is onze voornaamste opdracht geschikte pleeggezinnen te vinden, die opleidingen gevolgd hebben en aan onze eisen voldoen. Hoewel we altijd met respect handelen voor culturele en religieuze overtuigingen, houden we geen rekening met nationaliteiten.’

Advertenties

Een gedachte over “Frans Timmermans doet liever een theekransje met Turkije

  1. De Turkse premier heeft het recht zijn mening te geven, maar niet op de maniier waarop hij een hetze tegen NL start.Het lijkt ook veel op een politieke stunt, om zijn positie te versterken in Turkije. Als het Turkse gezin niet voor hun kinderen kon zorgen, hadden ze ook naar Turkije terug kunnen gaan, en daar hulp zoeken. Jeugdzorg doet geen uithuis/plaatsing zonder onderzoek.Gebleken is dat de kinderen werden mishandeld en verwaarloosd, met name door de moeder. Aangezien er veel te weinig moslim/pleeggezinnen zijn, kom je dan uit bij NL pleegouders.
    Mijn ervaring is dat homo-bi stellen hele goede pleegouders zijn, zie Ron en AAd , die vandaag ook weer het nieuws haalden. Zijn oude buren van ons, en de vele pleegkinderen die zij opvingen hadden het heel erg goed bij hen. Nu hebben ze nog 7 kinderen, waarvan enkelen geadopteerd zijn door hen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s