Na de banken de rechtbanken deel 8

images vader en zoon poot

Jan en Peter Poot deel 8

Echt gestraft wordt hier niet.

 Sprekende voorbeelden zijn de van meineed

beschuldigde rechters Westenberg en Kalbfleisch.                                                               

Zelfs het OM heeft slechts taakstraffen geeist. Vrijspraak door President Krol 

c.s. meineed is toegestaan althans aan rechters. Ander voorbeeld: Rechter Verpalen gaf aartsoplichter Van Vlijmen 2 complimenten, daarbij een lichte straf van 4 jaar cel en sommige schuldigen taakstraffen. Ander voorbeeld: Het kort geding vonnis van Westenberg van 3 mei 1996 is eerst 4 jaar later definitief vernietigd bij arrest van februari 2000 van het Haagse Hof. In feite kregen Harry van Andel plus Joel Wyler (Van Andel groep) Chipshol 4 jaar in bezit. Aan dit arrest was vooraf gegaan het arrest van dit Hof van maart 1999 waarin Van Andel c.s. aansprakelijk gesteld werd o.a. voor verkoop van gronden van Chipshol. Niettemin is de Van Andel groep daarmede doorgegaan.

Ongestraft. Na onze eindoverwinning in februari 2000 bleken van onze 600 ha. er 300 ha. verkocht te zijn. Mijn zoon Peter, sinds 1996 mijn opvolger, raadde mij toen aan een minnelijke schikking te treffen: een fifty-fifty verdeling van het restant voordat de Van Andel groep de resterende 300 ha. verkocht zou hebben. De 150 ha. geschonken grond is daarna geheel aan de luchthaven overgedaan. Het is van de gekke. Chipshol heeft van haar 600 ha. slechts 150 ha. overgehouden. De dieven Van Andel en Wyler hebben 300 ha. verkocht en nochtans 150 ha. gekregen na minnelijke schikking, hadden uiteindelijk met 450 ha. 3 keer zoveel als de wettige eigenaar Chipshol.

In Nederland worden stelen en oplichten dus beloond met daarbij soms complimenten van de rechter, dat niet alles geroofd is.In mijn derde boek Doodzonde tegen de Rechtsstaat van 31 oktober 2009 heb ik tevens aan de orde gesteld wie ervoor gezorgd kon hebben dat 3 rechters Monster c.s. vervangen zijn. Nog nooit vertoond. Mijn conclusie: dat moet de oppermachtige secretaris generaal Demmink op Justitie zijn. Deze jurist was reeds vanaf zijn afstuderen werkzaam in de sector justitie, eerst bij Defensie, daarna als directeur-generaal en vanaf 2002 tot 31 oktober 2012 als secretaris generaal bij wat thans Veiligheid en Justitie is.NB. Nooit heb ik Demmink beschuldigd van pedofilie. Slechts mijn verbazing beschreven hoe een ambtenaar met een jarenlang besmeurde reputatie tot sg van Justitie benoemd kon worden en gehandhaalfd blijven na zoveel hardnekkige beschuldigingen o.a. door hoofdredacteur Laroes van de NOS, die zijn beschuldiging overigens niet ingetrokken heeft. Ook dat Kat en Holtrop, die Demmink zelfs in geschrift pedofiele moordenaar genoemd hebben, nooit bestraft zelfs niet vervolgd zijn.

Ongekend. Volgens Laroes is de methode van Demmink: intimidatie o.a. middels besprekingen bij hem thuis. Slachtoffer daarvan was bovendien de hoofdredacteur Gaykrant, Krol (zie mijn 5e boek De Demmink Doofpot van 31 oktober 2010). Demmink is zo gezien chantabel en een willig werktuig van de Staat, die niet voor het wanbeleid van Schiphol en de gigantische schade wil opdraaien. Vandaar de vervanging van rechter Monster c.s. die Schiphol tot vergoeding van alle schade wegens oplegging van het bouwverbod veroordeeld hebben door rechter Ruitinga die een belachelijk lage uitkering van € 16 miljoen (€ 80 miljoen lager dan de schade) toegewezen heeft. Deze lage € 16 miljoen is nog steeds geblokkeerd plus onze overbodige bankgarantie van € 21 miljoen met daarbij bovendien beslaglegging op onze grond en financien.

Vandaar het hiervoor vermelde arrest van de Hoge Raad van december 2010 dat Schiphol in de gelegenheid stelt zelfs deze € 16 miljoen terug te eisen. Motivering o.a. dat dankzij het bouwverbod de waarde van ons Groenenbergterrein gestegen zou zijn en dat Schiphol recht heeft op deze waardestijging. Van de Staat kan je nooit winnen. Zeker niet via de Nederlandse rechter mede omdat de Nederlandse media zwijgen! Het probleem is dus de rechterlijke macht. Kennelijk niet in Italië, waar moedige rechters zelfs Berlusconi tot 4 jaar gevangenisstraf en € 600 miljoen boete veroordeeld hebben, terwijl rechters tw. Borsselino en Falcone die de maffia bestreden, vermoord zijn.

Hèt grootste probleem is dus de rechterlijke Macht en de zgn. Rechtsstaat. Minder Schiphol. De oplossing aldaar is niet een heel apparaat vervangen maar één man, zoals George Berry tot CEO benoemen met een vooruitziend beleid gericht op high tech bedrijven aantrekken, waaronder innovatieve bedrijven die nog niet bestaan. Nederland heeft tot voor kort geprofiteerd van wereldondernemingen als Shell, Unilever, Philips, KLM etc. minstens 100 jaar geleden opgericht door dynamische leiders als Deterding, Jurgens, Philips en Plesman. Schiphol kan en moet, omringd door dependances van high tech wereldbedrijven, onze enige nieuwe wereldonderneming worden, als economische motor. Amsterdam moet zich daarvoor inzetten om tevens financieel centrum te worden. Schiphol moet, dankzij Amsterdam uiteindelijk zoals Rotterdam voor Europoort economische motor worden. In het ondernemende Koninkrijk van Willem Alexander.

PERSPECTIEF

Vanaf de oprichting van Chipshol ruim een kwart
eeuw geleden heb ik het belang van de luchthaven
vooropgesteld. Ook uit eigen belang vanuit de overweging
als het Schiphol goed gaat, dan ook Chipshol. Ook
omgekeerd. Beiden hebben belang bij elkaar’s welvaren.
Schiphol zou wereldbedrijf moeten worden., zoals eerder
Shell, Unilever, Philips en KLM, als laatste en enige dankzij
dependances van recente en nog niet bestaande high
tech wereldbedrijven, die binnen 10, 20 jaar de wereldtop
bereiken.

Schiphol en Chipshol moeten niet elkaar’s
concurrenten c.q. doodsvijanden zijn maar integendeel
samenwerken ieder op eigen terrein. Wat heeft Chipshol te
bieden? Mijn ervaring en performance als ambtenaar, planoloog
èn ondernemer zoals hiervoor beschreven. Aangevuld met mijn
onderzoek van 20 internationale mainports. Bovendien kon de
luchthaven profiteren van onze 600 ha. grond op potentiele
businessparken. Ik vroeg geen tegenprestatie slechts om
samenwerking verwijzend naar Eendracht maakt macht slotzin
in mijn rapport Atlanta Airport voorbeeld voor Schiphol;
d.d. 6 januari 1988 voorts Schiphol luchthaven nr. 1 anderhalf
jaar later. Positieve rapporten met positieve titels en zinnen als
Amsterdam uit de gouden eeuw nog eens overdoen.

1van8

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s