J.Poot: Hoera! Nederland in de Top 10 (van slechtst presterende economieën ter wereld)

(Advertentie geplaatst in Haarlems Dagblad d.d. 15-05-2013)

Dat is de titel van welingelichtekringen.nl (WEL.NL) geschreven door Gerard Driehuis. Ik neem over uit Table 2 – World’s Slowest Growing Economies – Rank By 2013 GDP Growth (bron IMF). Het betreft in totaal 40 landen.

Rank Economy GDP Growth
(%)
2013
Economy Size
2013 Nominal GDP
$ billions
1 Greece -4.2 244
3 Portugal -2.3 217
6 Spain -1.6 1,388
7 Italy -1.5 2,076
9 Netherlands -0.5 809
11 France -0.1 2,739
39 Switzerland 1.3 648

Zwitserland doet het dus van deze groep van 40 het beste. Met name de onroerend goed-sector heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd, zelfs ten gunste van de overheidsmiddelen. Zo schrijft die Neue Zürcher ZeitungImmobilienboom füllt Staatskassen in het artikel van 24 april jl. Dat is een groot verschil met Nederland maar niet het enige.

Een van de belangrijkste oorzaken voor de slechte performance van Nederland is dat Schiphol geen economische motor geworden is, regeringsopdracht eind 1980. Volgens de gemeente Haarlemmermeer in haar rapport Kantoren en Bedrijvenstrategie Haarlemmermeer d.d. 8 mei 2012 is er sinds 2002 geen baan d.w.z. werkgelegenheid bijgekomen, integendeel zelfs afgenomen. Ondanks de miljarden investeringen door en ten behoeve van Schiphol o.a. in 2003 in deoverbodige Polderbaan. Desondanks heeft minister Schultz van Haegen nog een volstrekt overbodige 2e Kaagbaan gereserveerd en de omlegging van de A9, kostenraming € 350 miljoen, doorgedrukt.

Over het waarom heb ik 5 boeken en 89 (90) advertenties gepubliceerd o.a.“Schiphol word s.v.p. eindelijk eens economische motor!” in NRC Handelsblad d.d. 21 juli 2010. Voorts 5 artikelen in Trouw en het Haarlems Dagblad met als titel“Chipshol bestraft voor 7 voorstellen om Schiphol luchthaven nr. 1 te maken (deel 1-5)”, waarin een pleidooi voor een Airport
City ten zuiden van Badhoevedorp en concentratie op aantrekking van buitenlandse high-techbedrijven. Tevergeefs. Reeds medio 1995 heb ik een advertentie tegen de Polderbaan “Schiphol: extra startbaan of start van extra banen” (= werkgelegenheid) geplaatst. Door Cerfontaine desondanks doorgedrukt en mislukt. Niets daarvan geleerd is thans een 7e baan – de 2e Kaagbaan – gereserveerd, eerst door minister Eurlings. Geen wonder dat sinds 2002 rond Schiphol de werkgelegenheid stagneert. Desondanks zal binnenkort Koning Willem-Alexander een Algemene Maatregel van Bestuur moeten ondertekenen over de 2e Kaagbaan die de werkgelegenheid op Schiphol-Rijk definitief bevriest tot 2024.

Schiphol en KLM liggen nog steeds met elkaar overhoop, ondanks de beroepsbemiddelaar Alders. Recent heeft Cerfontaine zijn bemiddeling durven aanbieden. De combinatie Air France KLM maakte in de afgelopen 5 jaar € 3,8 miljard verlies. In het 1e kwartaal 2013 zelfs een duikvlucht naar € 630 miljoen verlies. Geen wonder dat Nederland het zelfs slechter doet dan Frankrijk en België. Hollande heeft volgens The Economist driekwart van de Fransen tegen zich als meest impopulaire president. Wordt Mark Rutte de Hollande van Holland, beter gezegd Nederland? Stoere taal helpt niet. Geen woorden maar daden, zingt men in Rotterdam, dat Europoort wel tot economische motor gemaakt heeft.

Crans, 15 mei 2013
Drs. J. Poot (13-8-1924) Oprichter Chipshol-groep (1986) en Eurowoningen (1960)

P.S. Lees op onze website het artikel: “Het exportsucces van de BV Nederland is misleidend. In feite tikt er een tijdbom. Combinatie van met elkaar samenhangende factoren en gebrek aan zelfreflectie maakt Nederland kwetsbaar” uit het FD van 29 april 2013, auteur Pieter Klaas Jagersma.

Advertenties

4 gedachtes over “J.Poot: Hoera! Nederland in de Top 10 (van slechtst presterende economieën ter wereld)

 1. Van de week werd ik gebeld door dagblad Trouw ,waarom ik die niet meer las? Door de ON Trouw deelde ik de vriendelijke man mede.Waar mijn vader Trouw nog rondbracht (met gevaar ) in Amsterdam 40-45,had de krant ook na “de Velsener affaire “verzetskrant moeten blijven. Zelf koop ik geen één krant meer. Trouw was dan nog de fatsoenlijkste christelijke krant .Ik ben het licht de waarheid,nou zelfs door Trouw kan niemand ooit de waarheid leren kennen ,en zetten deze net als advocaten /rechters /politici etc ,je graag op het verkeerde been. Na 1985 heb ik stapels krantenknipsels met allemaal onzin bewaard ,ik ben er mee gestopt. Ook Trouw medewerkers zullen ooit verantwoording moeten afleggen. Nu ik gepensioneerd ben wordt het nog allemaal nog zieliger waar al die lui mee bezig zijn, zo ook met mijn bijna dood ervaring. Al die capo di tuti capi zijn echt niet zulke persoonlijkheden ,met hun perverse drijfveren.
  Trouw heeft mij verraden door al mijn getuigenissen te verbranden. Waar heb ik dar meer gehoord of gezien?

 2. Er zijn nu genoeg “klokkenluiders “die op de voorgrond ,maar ook op de achtergrond opereren.Als je ook als klokkenluider opereerd Moet je alleen opereren ,immers je weet nooit wie de mol is.Wat niet wil zeggen dat een ieder zo zijn of haar inbreng kan hebben. Zo hoor ik bij de heer Poot namen als de ombudsman /Bram M./ Liesbetht Zegveld etc ,die weer totaal niets doen voor andere “klokkenluiders'” ik weet het de overheid speelt graag een ieder uit,maar echt niemand is te vertrouwen ,en dat komt de overheid erg goed uit. Let wel het was maar een heel klein steentje die de reus deed vellen! Pasen leert ons het verraad van een ieder ,maar daarna was het de wederopstanding die volgde.Pinksteren is de uitstorting van de heilige geest. Wie weet gaat het heilige vuur morgen ,luilak ,al die “luie “ambtenaren vroeg wakker maken ,zodat zij getugenissen afleggen van het weten van hun geweten .
  Welke krant pikt dit op?,zodat ZIj kunnen zeggen dat hun leugen niet meer regeert

 3. Verraders worden beschermd door verraders en klokkenluiders worden een koppie kleiner gemaakt door de verraders. Voor het zogenaamde lands en eigen belang.Er bestaat geen democratie maar een ‘orde’ die het gepeupel in bedwang houd. De orde heeft een grote greep op het gepeupel door de achterliggende jaren heen gekregen. Het volk is al heel lang in slaap gezust op een enkele na. De heer Poot kan dit niet alleen, er is meer voor nodig.

 4. Voorzitter van de VVD Korthals gaat volgende week integriteit aanpakken op de VVD landelijke vergadering. Hoe kan nu een ex minister ,die zelf niet integer is ,waar de leugen regeert, dit voorzitten. De partij had in 1985 al moeten opstappen ,juist omdat zij niet interger zijn. Veel VVDérs plegen juridische obstructies om de partij te laten bestaan ,maar dat valt wel onder hoog en land verraad!
  Beter ware het als “klokkenluiders ” ,die met VVD érs te maken hebben ,aan het woord komen ,met naam en toenaam van de corrupte politici /rechters /advocaten etc.. met HUN referentie kader ,zo niks met smaad ed.
  Iets voor de heer Poot?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s