Teeven zat als officier van justitie met Holleeder in café’ – ‘onzin’

De rechtbank in Amsterdam heeft een onderzoek gelast naar een vermeende ontmoeting die huidig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven in 2005 gehad zou hebben met Willem Holleeder in een café in Zandvoort. Teeven was toen officier van justitie en betrokken bij het onderzoek naar Holleeder. Dat schrijft de NOS.

Tijdens een afpersingsproces in Amsterdam vertelde Remko van Lent, de broer van de eigenaar van het café in Zandvoort, over de ontmoeting tussen de twee. Bij die ontmoeting zou ook sportschoolhouder en vechtsporter Dick V. zijn geweest. De broers Van Lent zouden tot de groep mensen hebben behoord, die werden afgeperst. Het is niet bekend waarover in het café werd gesproken.

Teeven zegt desgevraagd in een reactie aan NRC:

Nee, onzin.

“AL EERDER MELDING VAN GEMAAKT”

Van Lent verklaarde dat hij in eerdere verklaringen aan justitie al had verteld over de ontmoeting. Volgens hem heeft het Openbaar Ministerie bewust deze informatie achtergehouden, schrijft NU.nl. De rechtbank heeft de officier in de afpersingszaak die vandaag diende, tegen Donald G. en Harry S., meteen opgedragen de beweringen van Van Lent na te trekken bij Teeven, Holleeder en Dick V.

TEEVEN ALS OFFICIER BETROKKEN BIJ GROTE AFPERSINGSZAAK

Teeven was destijds betrokken bij het grote Kolbakonderzoek, dat na de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra op gang werd gezet. Hij werd in de periode voor zijn dood afgeperst. Holleeder werd uiteindelijk veroordeeld voor zijn aandeel in de zaak en kwam vorig jaar vrij.Bron:nrc.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s