Strijdbare Van Rey: ik ben eigenlijk al vermoord door justitie

 

Jos van Rey rechts op foto

De van corruptie verdachte politicus Jos van Rey heeft niets te verbergen. Dat zegt de VVD’er in een vanochtend gepubliceerd interview met De Telegraaf. Hij verbrak het stilzwijgen over de beschuldigingen aan zijn adres omdat hij de handelwijze van het Openbaar Ministerie aan de kaak wil stellen.

De 68-jarige Van Rey vindt dat hij al bij voorbaat schuldig is bevonden. “Ik ben eigenlijk al vermoord door justitie. Maar ik leef nog en ik zal tot de laatste snik terugvechten.” Hij noemt justitieeen losgeslagen bende” met tunnelvisie.

De Tweede Kamer zou een onderzoek moeten instellen naar het optreden van het OM, vindt Van Rey. Volgens hem hebben rijksrechercheurs bij de huiszoeking in oktober gezegd dat het kabinet daar goedkeuring voor had verleend. Van Rey wil weten of dat waar is. “Want dan spreek je eigenlijk over een politieke afrekening.”

De VVD’er vindt bovendien dat het erg lang duurt voordat duidelijk is of hij wordt vervolgd. “Mijn familie en ik kunnen nu geen normaal leven leiden omdat ik niet weet wat me te wachten staat.” Zijn advocaat Gitte Stevens vraagt al maanden waarvan hij precies wordt beschuldigd, maar krijgt geen antwoord. Van Rey:

“Het is allemaal intimidatie. Zo van: wij zijn de baas. Wij maken wel uit hoelang het onderzoek duurt en u moet vooral uw mond houden.”

 

 

‘JOS LOOPT NIET WEG VOOR PROBLEMEN, JUIST NU NIET’

Van Rey trad in oktober af als senator en als wethouder van Roermond vanwege de verdenking van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht. Naar aanleiding van de affaire is op het partijcongres besloten dat VVD-politici voortaan een integriteitsverklaring moeten ondertekenen.

Van Rey werd enkele weken geleden door de VVD in Roermond voorgedragen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Na een storm van kritiek schortte het lokale partijbestuur het besluit echter weer op.

De politicus, die zichzelf een “integere straatvechter” noemt, gaat een boek schrijven over de kwestie en houdt er rekening mee dat hij volgend jaar weer raadslid wordt. “Ik laat mijn stad niet in de steek. Jos loopt niet weg voor problemen. Juist nu niet.”Bron:nrc.nl

Advertenties

Een gedachte over “Strijdbare Van Rey: ik ben eigenlijk al vermoord door justitie

  1. Waar heb ik dat meer gehoord dat een politicus een boek gaat schrijven?
    Lubbers ,nooit geschreven.
    Zoutendijk,fractie voorzitter VVD eerste kamer,Delta Lloyd ,mijn huisbaas ,hij zal niet in vrede rusten.,nooit geschreven.
    Nu van Rey . Wie wil hij nu weer chanteren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s