Ga achter Edward Snowden staan‏…

Beste vrienden,

Een 29 jaar oude jongen legde zijn hele leven in de waagschaal door de klok te luiden over het bizarre PRISM programma waarmee de VS al onze emails, Skype berichten en Facebook posts systematisch heeft gehackt de afgelopen jaren. Als wij met miljoenen mensen nu in actie komen, kunnen wij ervoor zorgen dat de VS in plaats van Edward, het PRISM programma eens flink onder handen neemt. Laten wij nu massaal achter hem gaan staan voordat het te laat is:

Sign the petition

Een 29 jarige analist gaf zijn hele leven op– zijn vriendin, zijn baan, zijn huis – door de klok te luiden over het schokkende PRISM programma van de Amerikaanse overheid – dat zij de afgelopen jaren hebben gebruikt om onze Skype berichten, Facebook posts en telefoongesprekken af te tappen.

Toen Bradley Manning dit soort informatie aan Wikileaks lekte, gooide de VS hem spiernaakt in de isolatiecel onder omstandigheden die de VN “wreed, inhumaan en mensonterend” noemde.

De autoriteiten en international pers proberen op dit moment hun positie te bepalen betreffende dit schandaal. Als wij de komende 48 uur met z’n miljoenen achter Edward gaan staan, laten wij blijken dat zij hem moeten behandelen als de dappere klokkenluider die hij in wezen is, en dat het PRISM en niet Edward is, dat de VS eens flink onder handen moet nemen.

https://secure.avaaz.org/nl/stop_prism_global/?bIttseb&v=25887

PRISM is diep verontrustend. Het geeft de Amerikaanse overheid onbeperkt toegang tot onze persoonlijke email en de sociale media informatie die wij dagelijks versturen via Google, Youtube, Facebook, Skype, Hotmail en Yahoo! – Om maar het topje van de ijsberg te benoemen. Zo slaat de Amerikaanse overheid miljarden opnamen op die de CIA op welk moment dan ook kunnen gebruiken om burgers te berechten of veroordelen, en ons en onze familie en vrienden te chanteren!

Edward was geschokt achter deze niet eerder vertoonde systematische inbreuk op privacy te komen. Zodoende kopieerde hij een grote hoeveelheid documenten, zond ze naar de krant The Guardian voor publicatie en vluchtte naar Hong Kong. Zijn dapperheid zorgde er niet alleen voor dat PRISM aan het licht kwam, maar zorgde ook voor een domino effect dat binnen enkele dagen de wereld over ging en geheime spionage programma’s in Canada, Groot Brittannie en Australie aan het licht bracht!Nu zit hij vast in Hong Kong en wacht hij op zijn arrestatie. Een wereldwijde roep van verontwaardiging kan hem ervoor behoeden aan de VS te worden uitgeleverd en zou andere landen over kunnen halen om hem asiel te verlenen.

We kunnen de VS Edward niet aan laten doen wat zij Bradley Manning aan hebben gedaan. Laten wij meteen achter hem gaan staan en onze verontwaardiging over PRISM laten blijken:

https://secure.avaaz.org/nl/stop_prism_global/?bIttseb&v=25887

Soms zijn de zaken die onze overheden doen simpelweg ijzingwekkend. Wanneer helden zoals Edward opstaan en hun vrijheid op het spel zetten om schandalen op mondiale schaal aan het licht te brengen, is de Avaaz gemeenschap keer op keer bij elkaar gekomen om tot een eerlijke behandeling op te roepen – en te zorgen dat verandering ook daadwerkelijk tot stand komt. Nadat een half miljoen man sterk de Amerikaanse overheid had opgeroepen om de wrede behandeling van Bradley Manning te stoppen, werd hij overgebracht naar een minder strenge gevangenis en werd zijn eenzame opsluiting stop gezet. Als wij snel in actie komen, kunnen wij nog meer betekenen voor Edward bij het gevecht dat hij zo dapper is begonnen voor ons allemaal.

Met hoop en niet aflatende inzet,

Ricken, Emma, Oli, Mia, Allison, Ari, Dalia, Laura en het hele Avaaz team

MEER INFORMATIE:

Oud-collega: Steve Jobs had nooit aan PRISM meegewerkt. (De Volkskrant)
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3458386/2013/06/13/Oud-collega-Steve-Jobs-had-nooit-aan-PRISM-meegewerkt.dhtml

Edward Snowden: de klokkenluider achter de NSA spionage openbaringen (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/09/edward-snowden-nsa-whistleblower-surveillance

Edward Snowden Contact Glenn Greenwald Moet ‘Verdwijnen’, aldus leden van de veligheidsdiensten (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/06/10/nsa-leaker-and-journalist-should-be-disappeared-overheard_n_3414346.html?utm_hp_ref=canada&ir=Canada

NSA PRISM programma tapt gebruikersinformatie af van Apple, Google en andere bedrijven (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/us-tech-giants-nsa-data

Prism schandaal: Overheidsprogramma tapt in het geheim internet servers af (Chicago Tribune)
http://www.chicagotribune.com/news/chi-nsa-prism-scandal-20130607,0,301166.story

PRISM in getallen: Het geheime overheidsprogramma om internet data te verzamelen in kaart gebracht (TIME)
http://newsfeed.time.com/2013/06/06/prism-by-the-numbers-a-guide-to-the-governments-secret-internet-data-mining-program/

Woede zwelt aan na ontboezemingen dat overheid NSA telefoongegevens blijkt te hebben gebruikt bij bepaling vervolgingen. (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/obama-administration-nsa-verizon-records

Groenen komen met plan dat zoekbevel nodig maakt om telefoon en internet gegevens te doorzoeken (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/11/greens-warrant-phone-internet-records

Steun de Avaaz gemeenschap!
We worden volledig gefinancierd door donaties en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijde team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen: Geef Nu


Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 22 miljoen mensen
 en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. (“Avaaz” betekent “stem” of “lied” in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Jij ontvangt dit bericht omdat je deel hebt genomen aan Horror in het paradijs op 2013-03-22 met asusjohan@hotmail.com.
Zorg dat avaaz@avaaz.org in jouw adresboek staat om er zeker van te zijn dat Avaaz jouw inbox bereikt. Om je e-mailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kun je contact opnemen via dit formulier. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar unsubscribe@avaaz.org, of klik hier

Om contact met Avaaz op te nemen, beantwoord deze e-mail niet, maar stuur een bericht naar www.avaaz.org/nl/contact of bel ons (in het Engels) op +1 888 922 8229 (VS).

Te veel nieuwsbrieven? Je kunt je afmelden of, nog beter, automatische opruiming plannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.