O.D.B.ned: Rechters worden bevoordeeld als ze niet functioneren

ODBNED, Leest u dit stukje eens uit een vorig bericht  3 april 2013

Rechter bij wangedrag voortaan geschorst of overgeplaatst

Nu kan een rechtbankpresident een rechter die niet goed functioneert alleen een waarschuwing geven óf voor ontslag voordragen bij de Hoge Raad. Het gaat – ook bij de nieuwe regels – uitdrukkelijk om het functioneren en het gedrag van de rechter zelf, dus niet om de inhoud van zijn of haar uitspraken, mochten die publiekelijk verbazing of weerstand wekken.

Dus wat ze bedoelen is hoe de raadsheren zich gedragen als ambtenaar bij hun werkgever. Voorbeeld, knijpen ze in de billen van een vrouwelijke rechter die niet gesjameerd is van die rechter,- of een vrouwelijke rechter doet iets bij een mannelijk raadsheer kan hij of zij gewaarschuwd worden of ze worden naar een andere ‘rechtbank’ geplaatst.

En proberen het bij een andere rechter die het wel lekker vind. Dit soort of kneuzen worden bij de overheid in bescherming genomen. En rechters die iets weten van hun baas krijgen een betere positie bij het gerecht. Of gaan eerder met pensioen en krijgen een bonus mee. Zo gaat dat bij de overheid in het algemeen.

Maar een burger die getroffen is door onrecht, geschokt is,-omdat een rechter  infantiel gedrag vertoond tijdens een zitting.  Heeft diepe gevolgen  voor rechtzoekende. Punt 1 zijn recht word hem ontnomen. Punt 2  belangrijk zijn rechtsgevoel. Hoe moet je hier mee verder vraag de benadeelde zich af. Punt 3 financiële schade. Punt 4 vertrouwen kwijt wat betreft de overheid.

Dat die benadeeld burger daardoor allerlei ernstige onherstelbare schade op loopt. Ja jammer dan. Dat interreseert de rechtsgang  totaal niet.  Dat de rechtzoekende het riool in glijd geen punt. Gepeupel daar hebben wij schijt aan. Recht is alleen bestemd voor die gene die wij waarderen die iets toevoegen zoals grote bedrijven en beschermen de overheid en………..Bron:odbned

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s