Venezuela biedt Snowden asiel aan

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft besloten de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden asiel te verlenen. Dat maakte de president van het Zuid-Amerikaanse land in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend.

Ik heb besloten de jonge Amerikaan, Edward Snowden, humanitair asiel te verlenen zodat hij in het vaderland van (Simon) Bolivar en (Hugo) Chavez kan leven. Ver weg van Noord-Amerika, dat hem vervolgt’, aldus Maduro tijdens een parade op de Venezolaanse Onafhankelijkheidsdag.

Witte Huis
Het Witte Huis wilde vrijdag niet reageren op het asielaanbod van Maduro.

Maduro had eerder al aangegeven Snowden op te willen vangen, maar had toen nog geen asielverzoek van de Amerikaan ontvangen. Eerder vrijdag werd bekend dat Snowden in nog zes landen asiel had aangevraagd. Snowden zit nog steeds vast in de transitzone van een vliegveld in Moskou.

Het Witte Huis wilde vrijdag niet reageren op het asielaanbod van Maduro.

Ortega
Kort voor de bekendmaking van Maduro had de president van Nicaragua, Daniel Ortega, aangegeven Snowden in zijn land op te willen vangen ‘als de omstandigheden dat zouden toelaten’. Hij zei er niet bij wat die omstandigheden dan zouden moeten zijn.Bron:parool.nl foto odbned

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s