Avaaz: Vissers slachten illegaal 15.000 dolfijnen per jaar af. Dierenvrienden kom nu in actie.

Beste vrienden in de Avaaz Gemeenschap,

Ieder jaar worden tot 15.000 dolfijnen vermoord in de wateren van Peru – als aas om bedreigde haaien te vangen. Een nieuw rapport legt druk op de Peruviaanse overheid om te reageren, maar zij komen nog maar mondjesmaat in actie, terwijl in de tussentijd elke dag haaien en dolfijnen vermoord worden. Wij kunnen deze massamoord stoppen door de reputatie van Peru als internationale toeristische bestemming aan de kaak te stellen. Teken nu en deel deze oproep: TEKEN DE PETITIE

Ik las zojuist een rapport in het nieuws dat aantoont hoe vissers tot 15.000 dolfijnen per jaar vermoorden – als aas voor bedreigde haaien. Het hele verhaal maakte mij misselijk – en nu vecht ik om een einde te maken aan deze nachtmerrie. Help jij mee?

Mijn overheid begint te reageren, maar zij komen nog niet genoeg in actie. Het jagen op dolfijnen is al illegaal en strafbaar met straffen tot een aantal jaar gevangenis, maar de autoriteiten zien het door de vingers – en laten zo duizenden dolfijnen en haaien naar de slachtbank voeren. De Peruviaanse overheid geeft erg veel om zijn internationale reputatie, vooral ten behoeve van het toerisme, en als wij hen nu kunnen beschamen met een massale mondiale campagne, dan zullen ze pas echt in actie komen om een einde te maken aan deze massamoord.

Als ik één miljoen handtekeningen van mensen van over de hele wereld aan de overheid van Peru overhandigt heb, zal Avaaz advertenties in toeristen magazines plaatsen in de landen waaruit de meeste toeristen naar Peru komen, en dan kán de overheid ons niet meer negeren! Help deze brute slachtpartijen te stoppen en teken nu:

http://www.avaaz.org/nl/dolphin_hunt_peru/?bIttseb&v=33629

Toen ik over deze verschrikkelijke jachtpartij hoorde, wist ik dat ik iets moest doen voordat alle dolfijnen en haaien voor altijd verdwenen zijn. Dus besloot ik een petitie op poten te zetten en deze met mijn vrienden te delen, en voordat ik het wist had ik binnen 24 uur 10.000 handtekeningen!

Onze oceanen worden aangevallen. Haaien en dolfijnen worden al bedreigd door vervuiling, klimaatverandering en het verstrikt raken in visnetten. Zij spelen een belangrijke rol in het eco-systeem van oceanen als roofdieren en moeten beschermd worden – niet geslacht. Veel marine ecosystemen wankelen op het randje van de afgrond en als ze eenmaal vallen kunnen ze niet meer opklauteren. Ze kunnen al helemaal niet wachten tot onze politici klaar zijn met het steeds maar weer oplepelen van loze verklaringen.

Toerisme is Peru’s drie-na-grootste industrie, een industrie die bovendien sneller groeit dan in alle andere Zuid-Amerikaanse landen. Bezoekers komen juist hier naartoe omdat zij onze pure wildernis prachtig vinden en eco-toerisme is heel populair. Wij kunnen een serieuze dreiging uit laten gaan van directe harde advertenties in landen waar veel toeristen die naar Peru gaan vandaan komen. Dit zal onze overheid doen beseffen dat toeristen niet alleen voor ons land kiezen vanwege de Machu Picchu en de lokale keuken, maar ook omdat ze van onze oceanen en de dieren die hierin leven houden. Teken nu en deel dit met iedereen:

http://www.avaaz.org/nl/dolphin_hunt_peru/?bIttseb&v=33629

Als Avaaz lid sta ik serieus verstelt van ons vermogen om onze oceanen te beschermen. In eerste instantie ging ik voor 15.000 stemmen, die symbool staan voor de 15.000 dolfijnen die ieder jaar vermoord worden, maar nu kunnen wij samen alle dolfijnen en haaien in de wateren van Peru redden!

Met hoop en vol spanning,

Zoe – samen met het Avaaz Burgerpetities Team

Deze petitie is begonnen op de Avaaz Burgerpetities site. Het is makkelijk en snel om daar een petitie te beginnen en te strijden voor een doel waar jij je hard voor maakt, klik hier (in het Engels, binnenkort ook beschikbaar in het Nederlands): http://avaaz.org/en/petition/start_a_petition/?30311

MEER INFORMATIE:

Dolfijnen vermoord voor haaienaas in Peru (CNN)
http://edition.cnn.com/2013/10/22/world/americas/dolphins-killed-peru/

Dolfijnenslacht aangewakkerd door illegale haaienhandel (National Geographic)
http://newswatch.nationalgeographic.com/2013/10/24/dolphin-slaughter-fueled-by-illegal-shark-trade/

Ontmaskerd: brute realiteit van ‘s werelds grootste dolfijnenjacht’
http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2122747/revealed_brutal_reality_of_               worlds_biggest_dolphin_hunt

Bron:Avaaz


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s