ODBned: Is het gerucht over het confisqueren van bezit burgers van de baan?

Na dat velen burgers zeer bezorgt waren jl. door een eerdere bericht van geruchten dat aandeel obligatiehouders en de belasting betalers geld zouden worden afgenomen als banken failliet zouden gaan. Dat plan is nu na alle waarschijnlijkheid afgeblazen.

Afgevaardigde  van de Europese Commissie, het Europees Parlement en de 28 EU-lidstaten hebben gisteravond een principeakkoord bereikt over betere bescherming van spaarders in de unie.

Elk land moet, zoals al in Nederland het geval is, een depositogarantiestelsel opstellen dat tegoeden tot 100.000 euro beschermt in geval van een faillissement van een bank. 

Het systeem moet worden gefinancierd door de banken en niet door de belastingbetaler.Let wel, het is nog niet definitief, want het Europees Parlement en de lidstaten moeten nog instemmen met het akkoord. De deelnemende Europarlementariërs toonden zich na afloop verheugd dat zij eruit hebben gesleept dat consumenten maar zeven dagen hoeven te wachten op hun geld. Lidstaten kunnen daarop tot 2024 uitzonderingen maken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s