De Vakbond FNV wil geen herkeuring van 240.000 jonggehandicapten

De Vakbond FNV wil geen herkeuring van 240.000 jonggehandicapten met een Wajong-uitkering op korte termijn.

Als staatssecretaris van de PVDA Klijnsma dit niet aanpast, is dit aanleiding om wederom met minister Asscher en premier Rutte te spreken over dit beleid. Aldus de vakbonds voorzitter Ton Heerts.

De FNV antwoord kritisch op het beleid, en zegt dat je pas kan beginnen met herkeuren als er werk is voor die mensen. Want als er geen werk is en de Wajongers goed gekeurd worden. Zend je die daarmee met een enkeltje in de bijstand zegt Heerts. Sommigen komen dan zelfs helemaal zonder inkomen te zitten. Omdat ze wat spaargeld hebben of omdat ze bij hun ouders wonen die een inkomen hebben.

Dat gaat levens ruïneren en gezinnen ontwrichten.

Klijnsma wil vanaf 2015 alle 240.000 Wajongers herkeuren. Wie wordt goedgekeurd, verliest zijn uitkering en moet aan het werk. Lukt dat niet, dan wacht de bijstand. Maar Klijnsma heeft 100 miljoen euro beschikbaar om de overgang voor hen wat te verzachten? In december maakte Klijnsma bekend dat er ‘te praten valt’ over de kwestie. De uitkering van Wajongers zou bijvoorbeeld niet in mindering worden gebracht als de jonggehandicapten een eigen vermogen of een partner hebben met een betaalde job.

Over staatssecretaris Klijnsma ze is licht gehandicapt  ze is geboren met spastische benen en leerde pas op haar dertiende lopen. In een vorige functie namelijk als wethouder in Den Haag kreeg ze vanwege haar handicap een privéchauffeur toegewezen.

Wajong pech gehad, kwaliteit van leven neerwaarts, lichamelijke beperkingen, opgeheven, goedgekeurd? PVDA Klijnsma,…ja allemaal in de bijstand, participeren zelfredzaamheid vaste uitkering, terug in de tijd, neerwaarts spiraal, geld vermindering  1 +1, dubbel gepakt, toekomst, positief blijven denken, maar wel met vaste armoede tjakka. ODBned.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s