Avaaz: Geef Snowden een veilig thuis…‏

Beste vrienden,

Edward Snowden riskeerde alles door ongelofelijke en illegale Amerikaanse afluisterpraktijken aan het licht te brengen – en nu dreigt hem eenzame opsluiting en levenslang, behalve als Brazilië hem asiel verschaft. Laten wij deze week ’s werelds grootste door-burgers-gesteunde asielverzoek aan President Dilma Rousseff sturen, om onze democratieën te beschermen, en zelfs een stap dichter bij universele democratie komen:

teken de petitie!

‘s Werelds grootste klokkenluider zit vast in de Russische winter, en dat is niet alles: als de VS hem te pakken krijgt loopt hij een grote kans om de rest van zijn leven – in isolatie en vernedering – achter de tralies door te brengen. Maar deze week kunnen wij hem veilig stellen.   Edward Snowden bracht de ongelofelijke schaal van de illegale Amerikaanse afluisterpraktijken – van vrijwel iedereen – aan het licht.

De Russische gastvrijheid heeft zijn langste tijd gehad en binnenkort moet hij vertrekken maar hij kan nergens heen. Maar de Braziliaanse president Rousseff is kwaad op de afluisterpraktijken van de VS, en experts zeggen dat zij ondanks de gigantische druk van de Amerikanen zou kunnen overwegen om Snowden asiel te geven!

Dit gaat over veel meer dan één enkele man. Als het door Snowden ontrafelen van de waarheid al tot dit soort zware sancties leidt, stuurt dat het verkeerde signaal aan overheden die misbruik maken van hun macht, en aan potentiële klokkenluiders hiervan, waar ook ter wereld. Als wij nu met 1 miljoen man sterk in actie komen, kunnen wij President Dilma Rousseff de grootste burger-gesteunde asielaanvraag in de geschiedenis sturen – klik hieronder om Snowden en democratieën overal ter wereld te beschermen:

http://www.avaaz.org/nl/send_snowden_home_loc/?bIttseb&v=34368

Snowden’s visa van 1 jaar in Rusland is bijna verlopen. Haaien zwemmen al rond zijn reddingsvlot om hem naar de VS te slepen, waar het onwaarschijnlijk is dat hij een eerlijk proces krijgt. Maar de Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft een grote afkeer voor het mega spionage programma PRISM. Ze heeft een staatsbezoek aan de VS afgezegd om deze reden, en werkt aan een manier om haar bevolking te beschermen tegen afluisteren. Als zij besluit om Snowden te steunen, weet ze dat ze genoeg kracht en steun nodig zal hebben om immens harde druk vanuit de VS te kunnen weerstaan.

Tegenstanders van het verschaffen van asiel aan Snowden zeggen dat hij de wet heeft geschonden en de veiligheid van mensen overal ter wereld in gevaar heeft gebracht. Sommigen noemen hem zelfs een verrader, en zeggen dat als hij niet nu vervolgd wordt, dit de sluizen openzet voor anderen. Maar alhoewel Snowden de wet overtreed – deed hij dit om een gigantisch systeem van illegale spionage op massale schaal bloot te stellen. Snowden’s heldendaad kan de wereld een stuk beter en veiliger maken voor iedereen. 

En Snowden is niet zomaar een klokkenluider. Zijn ontboezemingen hebben de wereld al een beetje beter gemaakt. Duitsland en Brazilië zijn tot actie overgegaan door hun privacy wetgeving aan te scherpen. Het onderwerp is al openlijk bij de VN besproken, en een Amerikaanse rechtbank heeft al geoordeeld dat sommige NSA praktijken illegaal zijn. Deze week zal de Amerikaanse president Obama de spionagepraktijken van de VS aan banden leggen, in reactie op het lekken van Snowden!

President Rousseff heeft onze steun nodig om zich te weren tegen Amerikaanse druk. Laten wij haar laten zien dat de wereld achter Brazilië staat, als Brazilië kiest voor dapperheid. Neem deel aan ’s werelds grootste asielaanvraag ooit, voor Snowden:

http://www.avaaz.org/nl/send_snowden_home_loc/?bIttseb&v=34368

Met meer dan 30 miljoen leden wereldwijd – waaronder meer dan 6 miljoen in Brazilië – hebben wij er samen al voor gezorgd dat de internetvrijheid beschermd wordt tegen overheidsinperkingen. Nu kunnen wij onze steun toedragen aan de man die alles riskeerde om ons te beschermen tegen een reuzachtig internationaal spionageschandaal.

Met hoop en vastberadenheid,

Joseph, Christoph, Michael, Sayeeda, Ricken en het hele Avaaz Team

PS – Veel Avaaz campagnes worden gestart door leden van onze gemeenschap! Begin nu je eigen campagne en behaal een zege in een zaak waar je om geeft – zij het op lokaal, nationaal, of mondiaal niveau: http://www.avaaz.org/nl/petition/start_a_petition/?bgMYedb&v=23917

 • J.Buitendam, Nederland  www.ONRECHTDATABANKBUREAU.NED

 • 16seconden geleden

  maurizio, Italië

 • 16seconden geleden

  Ulrike Wollenberg, Duitsland

 • 16seconden geleden

  Mechtild Kröger, Duitsland

 • 16seconden geleden

  Gianfranco Cataldi, Italië

MEER INFORMATIE:

Edward Snowden, Klokkenluider (NYTimes)
http://www.nytimes.com/2014/01/02/opinion/edward-snowden-whistle-blower.html

Brazilië aangespoord om Snowden asiel aan te bieden (Express)
http://www.express.co.uk/news/world/435646/Brazil-urged-to-give-Snowden-asylum

Braziliaanse Rousseff last bezoek aan de VS af vanwege spionage (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2013/09/17/us-usa-security-snowden-brazil-idUSBRE98G0VW20130917

Edward Snowden en de NSA bestanden – tijdlijn (The Guardian)
http://www.theguardian.com/world/2013/jun/23/edward-snowden-nsa-files-timeline

Amerikaanse spionage spoort VN groep aan tot herziening spionage (Bloomberg)
http://www.bloomberg.com/news/2013-11-26/u-s-spying-prompts-un-panel-to-review-surveillance.html

Brazilie bevestigt satelliet-deal na VS spionageschandaal (The New Age)
http://thenewage.co.za/112997-1021-53-Brazil_confirms_satellite_deal_after_US_spying_outcry

Negen redenen waarom jij zou moeten geven om het PRISM programma van de NSA (PC Authority)
http://www.pcauthority.com.au/Feature/346592,nine-reasons-you-should-care-about-nsa8217s-prism-surve…

Steun de Avaaz gemeenschap!
We worden volledig gefinancierd door donaties en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijde team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen: Geef Nu


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s