ODBned: Den-Haag, geef Edward Joseph Snowden een verblijfsvergunning!..

Nederland een land wat een internationaal gerechtshof heeft. En mensenrechten hoog in het vaandel heeft. Zeker door politici in het verleden. Nederland die al generaties lang het lieve landje wil uitstralen, om de zwarte bladzijdes van het verleden te overschaduwen. Daar werden de burgers voor gebruik. De ene naar de andere subsidies werden betaald door de overheid. Liefdadigheid voor internationale doelen. Organisaties kwamen op uit het niets in Nederland.

De belasting betalers voor ontwikkelingshulp noem het maar op. Belasting betalers die ook de goede doelen spekte, tot op de dag van vandaag. Miljarden zijn ermee gemoed die het land zijn uitgestroomd in de voorgaande jaren en heden.

Het is allemaal wel een beetje doorzichtig waar men vanaf de jaren 60 mee aan de gang is. Goed je mag het nobel noemen, en goede initiatieven van de overheid. En hart verwarmend wat de burgers doen. De medaille heeft wel 2 kanten.

Een beetje erkenning van misdaden in de voormalige koloniën, maar weliswaar niet uit eigen beweging door de overheid.

Eindelijk zins kort 2012/2013 geeft de overheid nu mondjes maat toe aan nabestaande van voormalige koloniën. Burgers die een zaak aanspande tegen de Nederlandse Staat de overheid, omdat er mensen rechten zijn geschonden in het verre verleden. Die burgers hun familie zijn daarbij omgekomen.

De deur staat dus op een kier. En dat is bijzonder, bijna niet Nederlands. Maar zou het niet veel meer moraal opleveren voor Nederland en de burgers. Als je nu eens uit eigen initiatief ballen toont. En bijvoorbeeld opkomt voor de rechten van de mens. De rechten van in de VS geboren Edward Snowden in dit geval. Natuurlijk heeft Nederland bondgenoten, zoals de VS. Daar moet je rekening mee houden.

Geld geven aan ontwikkelings-landen en dergelijke is een ding. Maar een oprecht mens zoals Edward Joseph Snowden een nieuw bestaan geven is wel even iets anders. Dan draag je waar je voorstaat, namelijk opkomen voor de rechten van de mens enorm bij. Dat weegt zwaar je krijgt daardoor meer aanzien in de wereld. Want dan geef je aan,- dat wat je zegt ook bent als land.

Snowden heeft zijn verantwoording genomen heeft ballen getoond. Mede daardoor heeft ook de westerse wereld  door zijn belangrijke info de ogen geopend. Maar eenmaal in handen van de VS staat hem naar alle waarschijnlijkheid een vreselijk lot te wachten. En dat mag niet. Zeer zeker niet, juist nu hij de wereldleiders en burgers  gewaarschuwd heeft.

Juist de westerse wereld moet hem nu opvangen, doe je het niet dan heb je wat uit te leggen. Geloofwaardigheid van de politiek is dan in het geding.

Je moet je als klein landje, die denkt iets te betekenen in de wereld, niet laten ringeloren! Niet door de VS door niemand. Maar dan moet je wel ballen hebben. Dat is geen goede eigenschap van de Nederlandse overheid. Die waaien meestal met de wind mee. Het zou Nederland sieren als men de klokkenluider Edward Snowden een verblijf zouden geven. ODBned.

Burger en politici van Nederland Europa en de overige landen in de wereld neem je verantwoordelijkheid. Laat zien dat je niet een smeltkroes van landen bij elkaar bent. Laat je onafhankelijkheid als bondgenoten gelden in deze zo belangrijke zaak. Steun Edward Snowden.

Reageer op dit artikel………..

Steun Edward Snowden teken de petitie. Lees ook: https://onrecht.wordpress.com/2014/01/18/avaaz-geef-snowden-een-veilig-thuis%E2%80%8F/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s