ODBned: Auschwitz Comité wil de namen van de holocaust slachtoffers plaatsen in monument..

Ingang Wertheimpark Amsterdam
Het Auschwitz Comité is een actie begonnen om een namenmonument te realiseren voor de slachtoffers van de Holocaust.
Een monument met informatie hoeveel concentratiekampen er zich bevonden in de 2e wereld oorlog is in het verleden al gebouwd. Het staat in Amsterdam in het Amsterdams bos.
Nu is er een initiatief van het Nederlands Auschwitz Comité, om een Holocaust monument waar de namen van de slachtoffers in komen te staan te bouwen begonnen. Deze actie is zaterdag van start gegaan.
Het zal voor het eerst zijn dat er in Nederland een gedenkteken komt met zo een omvang, het gaat om 102 duizend joden en 220 Roma en Sinti die slachtoffer werden van de Holocaust, melde het Auschwitz Comité zaterdag.
In Nederland is niet eerder het idee geopperd om een monument te bouwen voor de slachtoffers met naam en toenaam. Maar voor de nabestaanden is het het van onschatbare waarde een plaats te hebben waar zij hun familieleden kunnen gedenken, aldus het comité. Bovendien laat een monument met meer dan 102 duizend namen volgens het comité, toekomstige generaties zien waar de ‘waanzin van racisme en discriminatie uiteindelijk toe kan leiden’.
Mensen kunnen helpen het monument te realiseren door voor vijftig euro per naam een of meer namen van de slachtoffers te adopteren via de website http://www.namenmonument.nl/ Het monument, dat in het Wertheimpark in Amsterdam moet komen, wordt ontworpen door de Pools-Amerikaanse architect Daniel Libeskind.

Reageer op dit artikel………..

Advertenties

Een gedachte over “ODBned: Auschwitz Comité wil de namen van de holocaust slachtoffers plaatsen in monument..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s