ODBned: Waarom alleen een monument voor Joden en zigeuners?

Kamp Westerbork Nederland

Onlangs werd een vraag/opmerking gesteld betreffende het artikel

Het Joodse Auschwitz Comité wil de namen van de holocaust slachtoffers plaatsen in een nieuw te maken monument.

De vraag luide, waarom alleen een monument voor Joden en zigeuners? En de tienduizenden andere Nederlanders die in de oorlog zijn gevallen worden WEER vergeten??

Joden Roma en Sinti, etnische groepen in Nederland

Afstammelingen van Portugese Joden kwamen naar Nederland omstreeks 1481 om de inquisitie te ontlopen. Later werden Joden die leefde in Nederland in de 19de eeuw in grote aantallen systematisch vervolgd door nazi Duitsland.

Even iets meer over Roma en Sinti. Het betreft 2 nomadische volken namelijk Roma en Sintie die nazi Duitsland vervolgd heeft.

De Roma zijn een nomadenvolk die zigeuners genoemd worden en die in de 19de en 20ste eeuw naar Nederland kwamen en zijn afkomstig uit Oost-Europa. De Sinti zijn ook nomaden die al eeuwen lang in West-Europa wonen. De meeste Sinti hebben zich tussen 1900 en 1920 in Nederland gevestigd en kwamen hoofdzakelijk uit Frankrijk en Duitsland. Maar oorspronkelijk afkomstig uit India. De nazi’s noemden deze 2 volken zigeuners.

Vervolging van burgers in Europa door de nazi’s

In andere landen in Europa zijn door nazi Duitsland homoseksuelen, zigeuners, gehandicapten en geesteszieken, politieke tegenstanders, vrijmetselaars, Jehova’s getuigen en Vrije Bijbelonderzoekers, Esperantisten en de Slavische volkeren vermoord.

Nederlandse Oorlogslachtoffers

Nederland herdenkt de slachtoffers van de 2e wereld oorlog. Die vochten tegen  nazi bezetters. Soldaten burgerverzet, mensen!! Overal in Nederland staan monumenten ter nagedachtenis van deze oorlogslachtoffers. Het Nationaal monument op de Dam als voorbeeld. Iedere nabestaande kan om te herdenken een bezoek brengen aan deze monumenten in het land.

Holocaust

Nu wil het Auschwitz Comité een monument met de namen van de mensen die vervolgd zijn tijdens de tweede wereldoorlog voor de nabestaande bouwen in Amsterdam. Heeft het Auschwitz comité hierbij verzuimd meerdere etnisch groepen en Nederlandse burgers te melden die recht hebben op een namen monument? ODBned

Reageer op dit artikel……

Advertenties

Een gedachte over “ODBned: Waarom alleen een monument voor Joden en zigeuners?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s