Avaaz: al 60.000 personen hebben een bijdrage gedaan om een stuk oerwoud te kopen!!

Niet te geloven – binnen amper een paar dagen hebben meer dan 60.000 onder ons genoeg bijgedragen om een deel van Borneo’s oerwoud te kopen!! Dit is een wonderbaarlijk mooi voorbeeld van de kracht van onze verenigde inspanningen – laten we dit voortzetten en nog meer land verwerven — doe hieronder een toezegging:

Beste vrienden,

Het lot van de orang-oetang hangt aan een zijden draadje. Wetenschappers luiden de noodklok; er is niet veel tijd over voordat deze diersoort helemaal uitsterft. Maar er is nu een briljant plan bedacht om ze te redden, en als wij allemaal ons steentje bijdragen kunnen wij het samen tot uitvoer brengen.

Een belangrijke corridor in de moerassen van Borneo, die twee leefgebieden van orang-oetangs verbindt, staat op het punt om vernietigd te worden. Het behoud van deze corridor kan het verschil maken tussen leven en dood voor veel orang-oetangs, die een onafgebroken leefgebied van bebossing en bomen nodig hebben om te overleven. NGO’s voor natuurbehoud hebben samen met lokale groepen onbevreesd aangekondigd dat ze het land gewoonweg op zullen kopen om het voorgoed te beschermen,maar zij hebben nu genoeg geld nodig om andere partijen die alleen op winst uit zijn en het gebied willen exploiteren, af te troeven.

Dit is precies het soort moment waar Avaaz voor bestaat – onze unieke, door onze collectieve kracht gedreven fondsenwervingsmodel zou er voor kunnen zorgen dat dit cruciale toevluchtsoord op tijd veilig wordt gesteld, en dat er vervolgens met een nieuw fonds ook andere essentiële stukjes natuur ter wereld beschermd worden.

Klik hier om toe te zeggen wat je kunt missen en wij zullen je donatie alleen incasseren als wij genoeg geld inzamelen om echte verandering teweeg te kunnen brengen:

JA, IK ZEG €2 TOE — genoeg om tot 110m² land te beschermen JA, IK ZEG €3 TOE — genoeg om tot 165m² land te beschermen

JA, IK ZEG €6 TOE — genoeg om tot 330m² land te beschermen

JA, IK ZEG €8 TOE — genoeg om tot 440m² land te beschermen

JA, IK ZEG €15 TOE — genoeg om tot 824m² land te beschermen
Om een verschillend bedrag dan hierboven toe te zeggen, klik hier.

Orang-oetangs zijn onze aller-slimste, bedachtzame verwanten. Hun naam betekent dan ook niet voor niets “persoon uit het woud” in het Maleis. 90% van hun tijd brengen zij al klimmend en hangend in bomen door (mannetjes kunnen hun armen tot meer dan 2 meter uitstrekken!) – ze slapen zelfs hoog in het bladerdek, en gebruiken grote bladeren als paraplu’s wanneer het regent. Nu de vraag naar palmolie opeens groot wordt, en bedrijven elkaar de loef af steken om grotere stukken land te ontginnen, vallen de leefgebieden van de orang-oetangs letterlijk als domino’s om.

Orang-oetangs laten uitsterven zou niet alleen betekenen dat wij een van ‘s werelds meest majestueuze diersoorten voorgoed kwijtraken, maar zou ook hele ecosystemen van regenwouden verstoren. Door in het bos het slingerend fruit te eten zorgen de orang-oetangs ervoor dat de zaden van de vruchten ook overal verspreid worden, wat het regenwoud helpt om gezond en sterk te blijven.

In Borneo, waar al 80% van het leefgebied van orang-oetangs vernietigd is, kan een klein stuk land een groot verschil maken omdat het natuurgebieden die al beschermd zijn met elkaar verbindt. Dat is waarom dit plan om de orang-oetangs te beschermen zo krachtig is – door een beschermd gebied te verbinden met een ander heilig gebied voor het wild en de natuur, kunnen wij elke cent doen gelden.

Klik hieronder om een bijdrage toe te zeggen – als wij genoeg geld inzamelen kunnen wij lokale organisaties meteen het geld geven dat zij nodig hebben om het land te kopen – en kunnen wij een fonds bekostigen voor dit soort urgente campagnes waarbij we vliegensvlug reageren om wilde dieren te beschermen tegen acute gevaren:

Klik hier om toe te zeggen wat je kunt missen en wij zullen je donatie alleen incasseren als wij genoeg geld inzamelen om echte verandering teweeg te kunnen brengen:

JA, IK ZEG €2 TOE — genoeg om tot 110m² land te beschermen JA, IK ZEG €3 TOE — genoeg om tot 165m² land te beschermen

JA, IK ZEG €6 TOE — genoeg om tot 330m² land te beschermen

JA, IK ZEG €8 TOE — genoeg om tot 440m² land te beschermen

JA, IK ZEG €15 TOE — genoeg om tot 824m² land te beschermen
Om een verschillend bedrag dan hierboven toe te zeggen, klik hier.

Iedere keer weer is de Avaaz gemeenschap te hulp geschoten om leefgebieden en dieren die bedreigd worden te redden – van de Amazone in Ecuador en Brazilië tot de olifanten, neushoorns en leeuwen die elders ter wereld bedreigd worden door stropers. Vorig jaar nog kwamen bijna 1,5 miljoen van jullie bijeen om de Indonesische regering op te roepen om de onschatbare orang-oetang populatie te beschermen. Nu hebben wij een geweldige kans om het verschil te maken in Maleisië, voordat ook maar één dierbare orang-oetang de dood in wordt gejaagd.

Met hoop en vastberadenheid,

Ricken, Allison, Emma, Mia, Emily, Anna, Wissam, David en het hele Avaaz team

MEER INFORMATIE:

Palmolie gevaar voor Orang-Oetan (Stichting Bos)
http://www.stichtingbos.nl/joomla15/

Zeldzame orang-oetangs ontdekt op Borneo (De Morgen)
http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/article/detail/816654/2009/04/12/Zeldzame-orang-oetangs-ontdekt-op-Borneo.dhtml

Brandweerslang als brug helpt orang-oetans Borneo (Trouw)
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/archief/article/detail/1809711/2010/10/19/Brandweerslang-als-brug-helpt-orang-oetans-Borneo.dhtml

In het Engels:

Waarom is de Orang-oetang in Gevaar? (Orangutan Foundation International)
http://www.orangutan.org/orangutan-facts/why-is-the-orangutan-in-danger-2

Borneo’s orang-oetang (WNF)
http://worldwildlife.org/species/bornean-orangutan

Bedreigde Dieren Vechten voor Hun Leven in Borneo’s Wouden (New Indian Express)
http://www.newindianexpress.com/education/student/Endangered-Animals-Fight-for-Their-Lives-in-Borneos-Forests/2014/01/09/article1990789.eceAvaaz is een internationaal campagnenetwerk van 33 miljoen mensen
 en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. (“Avaaz” betekent “stem” of “lied” in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Jij ontvangt dit bericht omdat je deel hebt genomen aan Horror in het paradijs op 2013-03-22 met asusjohan@hotmail.com.
Zorg dat avaaz@avaaz.org in jouw adresboek staat om er zeker van te zijn dat Avaaz jouw inbox bereikt. Om je e-mailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kun je contact opnemen via dit formulier. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar unsubscribe@avaaz.org, of klik hier

Om contact met Avaaz op te nemen, beantwoord deze e-mail niet, maar stuur een bericht naar www.avaaz.org/nl/contact of bel ons (in het Engels) op +1 888 922 8229 (VS).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s